Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open op maandag 1 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Plan je bezoek

Huisregels

Algemeen
Met de aankoop van je ticket ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Wil je deze inzien? Vraag ernaar bij de kassa of de Infobalie. Of lees ze hier alvast.

Bagage & buitenkleding
Het is niet toegestaan om jassen, mantels, paraplu’s en tassen (groter dan A4-formaat) mee te nemen in in de tentoonstellingszalen. Wij willen de kans op schade aan de voorwerpen in het museum namelijk beperken. Jassen en tassen kunnen in de gratis kluisjes bij de garderobe (inworp 1 euromunt met teruggave of vraag naar de speciale muntjes bij de Infobalie). Een kleine tas mag je wel meenemen.

Eten en drinken
Het consumeren van zelf meegebracht eten en drinken is niet toegestaan in het museum.

Roken
Het Drents Museum is een rookvrij gebouw.

Fotograferen
Fotograferen zonder flits is toegestaan, tenzij anders aangegeven. Het gebruik van een statief of selfiestick is niet toegestaan. Foto's mogen alleen gebruikt worden voor non-commerciële doeleinden. Voor professionele fotografie dient vooraf toestemming te worden gevraagd per e-mail via communicatie@drentsmuseum.nl

Afstand tot de kunstwerken
Hoewel het soms verleidelijk kan zijn, mogen kunstwerken niet aangeraakt worden. Het is niet altijd te zien, maar elke aanraking zorgt voor beschadigingen. Houd daarom een gepaste afstand tot de kunstwerken.

Families met kinderen
Kom je samen met de familie naar het Drents Museum? Leuk! Wij geven je graag tien tips om het bezoek aan het Drents Museum met kinderen nog leuker te maken.

Huisdieren
Geregistreerde hulp- of geleidehonden zijn van harte welkom in het museum, andere huisdieren niet.

Kinderen
Kinderen vanaf 14 jaar mogen het Drents Museum zonder begeleiding bezoeken.

Kinderwagen, buggy’s en rugdragers
Het museum is prima toegankelijk met kinderwagens en buggy’s. Een beperkt aantal ruimtes is moeilijk of niet goed bereikbaar met een kinderwagen of buggy, klik hier voor de uitzonderingen.

Rugdragers mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. Deze kunnen in een van de gratis kluisjes. Past dat niet, dan letten de medewerkers van de informatiebalie er graag op. Wij hebben ook een museumbuggy. Reserveer de museumbuggy via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 -  377 773) of vraag ernaar bij de entree. Buikdragers mogen overigens wel mee in het museum.

Het verschonen van baby’s kan in een van de invalidentoiletten. Daar is een luiertafel aanwezig. De invalidentoiletten zijn te vinden bij de garderobe en bij Bar Brasserie Pingo. 

Rolstoelen, rollators en vouwkrukjes
Het museum is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelen en als je minder goed ter been bent, maar helaas niet overal. Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van het museum.

Er is een aantal rolstoelen en rollators te leen in het museum. Wij raden aan deze van te voren te reserveren via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 - 377 773) of vraag er naar bij de entree.

Wil je onderweg graag even zitten? Neem dan een van onze vouwkrukjes mee. Deze zijn gratis te lenen bij de Infobalie.

Rondleidingen
Je kunt bij ons vanaf 10 personen een rondleiding of andere groepsactiviteit boeken. Bekijk alle mogelijkheden op de pagina 'groepen'.

Bijzondere situaties
In bijzondere situaties kan het voorkomen dat je door een bewakingsmedewerker gevraagd wordt om je tas of andere bagage te laten zien. Je wordt vriendelijk verzocht om dan mee te werken om de veiligheid van onze bezoeker, medewerker en/of kunst te waarborgen. 

Calamiteiten
Het museum beschikt over een calamiteitenplan. Volg in het geval van calamiteiten altijd de aanwijzingen van de beveiliging, politie of brandweer op. De evacuatie van mindervaliden is opgenomen in het calamiteitenplan.