Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

+

Menu

Verwacht: Atousa Bandeh

De van oorsprong Iraanse kunstenares Atousa Bandeh Ghiasabadi (1968) maakt grote tekeningen en schilderijen. Van een afstandje lijken ze dromerig, maar in de details zijn de taferelen verre van idyllisch. Met diepe kleuren en Perzische symbolen combineert ze eigen herinneringen en gebeurtenissen uit heden en verleden. Daarnaast maakt ze installaties en video’s, waarin ook de relatie met haar geboorteland tot uitdrukking komt.

Voor KINK maakt ze een expositie bestaande van al deze kunstvormen. Tegenover de grote archeologische tentoonstelling in het Drents Museum: Iran – Bakermat van de Beschaving, zet Atousa Bandeh haar persoonlijke, hedendaagse verhaal.

Atousa Bandeh is in 1989 naar Nederland gevlucht. Ze studeerde natuurkunde, eerst in Teheran en later in Groningen en volgde daarna een opleiding aan Academie Minerva. Ze brak door in de kunstenaarswereld met haar indringende video’s. Tegenwoordig maakt ze vooral schilderijen en video’s, waarin invloeden uit het Oosten en Westen elkaar afwisselen.