Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open op maandag 1 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Toegankelijkheid

Het museum heeft een modern en een historisch gedeelte. Het gebouw is voor een groot deel goed toegankelijk voor mindervaliden. Helaas zijn er enkele plaatsen in het monumentale gedeelte van het museum, die moeilijk of niet bereikbaar zijn. Lees hieronder meer over de toegankelijkheid van het Drents Museum.
 

Mindervaliden

Een groot deel van het museum is goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of die gebruikmaken van een rolstoel, scootmobiel of een ander hulpmiddel. De meeste verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. Scroll naar beneden voor de uitzonderingen.

Let op: sommige deuren en gangpaden zijn niet breder dan 110 cm. Rolstoelen en scootmobiels die breder zijn dan 110 cm, mogen daarom niet mee in het museum. In onze hal is voldoende ruimte om deze (overdekt) te parkeren en over te stappen in een rolstoel van het museum.

Er zijn gratis rolstoelen en rollators aanwezig voor iedereen die hier gebruik van wil maken. Omdat het aantal beperkt is, raden wij aan om een rolstoel of rollator te reserveren via het algemene telefoonnummer van het museum (0592 377 773) of vraag ernaar bij de entree.

In het museum zijn twee rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. Het ene toilet is bij de garderobe, het andere bij Bar Brasserie Pingo.

Het museum heeft vouwkrukjes die u gratis kunt lenen. De vouwkrukjes staan klaar bij de Infobalie en mogen in het hele museum worden gebruikt.

Invalidenparkeerplaats

Komt u met de auto? Maak dan gebruik van de invalidenparkeerplaats aan De Brink. Klik hier voor andere parkeermogelijkheden in Assen met een invalidenparkeerkaart.

Bezoekers met een mobiliteitsbeperking zouden ook eens kunnen denken aan de rolstoelauto van De Zonnebloem en de vervoersdiensten van Valys. Bezoekers uit Noord-Drenthe en Haren kunnen gebruikmaken van WMO-vervoer.

Begeleiders

Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een OV-begeleiderskaart gratis één begeleider meenemen.

Hulphonden

Geregistreerde hulp- en geleidehonden zijn van harte welkom in het museum.

Speciale en rustige openingstijden

Op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag is het relatief rustig in het museum.

Groepen zijn op afspraak ook op maandag en voor 11 uur ’s ochtends van harte welkom. Interesse? Neem dan contact op met het museum via reserveringen@drentsmuseum.nl. Calamiteiten

Het museum heeft een calamiteitenplan. Volg in het geval van calamiteiten altijd de aanwijzingen van de beveiliging op. De evacuatie van mindervaliden is opgenomen in het calamiteitenplan.
 

Moeilijk bereikbare plekken
 

De GS-zaal

De GS-zaal is alleen met een trap te bereiken. In deze zaal organiseren wij een enkele keer een publieksactiviteit waarvoor in andere zalen op dat moment geen ruimte is.

Het Grootste Poppenhuis van Nederland

Het Grootste Poppenhuis van Nederland is te vinden in het monumentale Ontvangershuis. De begane grond (de eetkamer en keuken) en de eerste verdieping (de goudleer en de rode kamer) zijn met een liftstoel te bereiken. De twee andere kamers zijn alleen via een trap toegankelijk. Wilt u het Poppenhuis bezoeken met een rolstoel of rollator? Vraag dan hulp aan een van onze medewerkers.

Vide

De vide van de grote tentoonstellingszaal is alleen met een trap te bereiken. Hier programmeren wij een enkele keer een klein extraatje bij een tentoonstelling.

Natuurlijk biedt het museum gratis rolstoelen en rollators aan. Daarnaast zijn vouwkrukjes te leen bij de Infobalie. Ook deze service is gratis. Klik hier voor meer informatie.
 

Meer informatie?
 

Neem voor meer informatie over de toegankelijkheid van het museum contact op met info@drentsmuseum.nl of via het algemene telefoonnummer (0592 377 773). Hulp nodig? Aarzel dan niet om een vraag te stellen aan een van onze medewerkers bij de entree of bij de Infobalie.