Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 17.00 uur

Familiezondag De waanzinnige 19de eeuw

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Kom op zondag 20 november tussen 13.00 en 17.00 uur met de hele familie naar het Drents Museum. Op deze Familiezondag zijn er verspreid door het museum gratis activiteiten voor jong én oud. Deze middag ontdek je samen ‘de waanzinnige 19de eeuw’, waarin vele uitvindingen het leven van de mens voorgoed veranderden. De schilderijen in de tentoonstelling Peredvizhniki - Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 zijn ook in deze eeuw gemaakt. Luister naar de verhalen achter de schilderijen en schilder mee aan een Drentse versie van Repins beroemdste schilderij: Wolgaslepers. Voor kinderen tot en met 18 jaar is de toegang gratis.

Voor wie: families met kinderen van 7-14 jaar
Wanneer: zondag 20 november 2016
Waar: op verschillende plekken in het museum
Tijd: 13.00 - 17.00 uur

Benieuwd naar het programma? Klik hier.
 

Activiteiten: 
Ga op zoek naar alle uitvindingen uit de 19de eeuw in het museun tijdens de Vossenjacht.

Bekijk de bijzondere, historische fietsen, waaronder de vélocipède, van vroeger tijdens de demonstratie van Historische Fietsgroep Noord. Klik hier voor meer informatie.

Schilder mee aan de Drentse versie van de Wolgaslepers. 

Droom weg bij het Russische sprookje Sadko van onze verhalenvertellen. 

Schrijf je eigen gedicht met stadsdichter Kasper Peters. Klik hier voor meer informatie.

Ga mee op filosofische reis door de tentoonstelling Peredvizhniki.

Kijk en luister aandachtig naar filmconcertpianist Yvo Verschoor die je meeneemt door de film- en muziekgeschiedenis. Klik hier voor meer informatie.