Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Oproep: Mien Plekkie

Drenthe kent uniek cultureel erfgoed, vele bijzondere natuurgebieden en prachtige landschappen! De Drentsche Aa, Schaapskooi Hijkerveld, Het Hunzedal, Landgoed Rheebruggen, het Asserbos, Hunebed D27 of Museumdorp Orvelte. Voor de tentoonstelling Barbizon van het Noorden zijn we op zoek naar jouw favoriete plekje in de natuur van Drenthe. Deel jouw plekje met ons via communicatie@drentsmuseum.nl. Vanaf 24 november 2019 worden de foto’s getoond in het museum. Vergeet niet bij de inzending naam en plaats te vermelden. Inzenden is mogelijk tot 1 maart 2020!

Drentse schoonheid
De schoonheid van Drenthe is als eerste ontdekt door kunstenaars. Gewapend met hun potlood en schildersezel ontdekten zij vanaf de 18de eeuw de woeste maar bovenal het wonderschone Drentse landschap. Het was, en is een waar paradijs voor schilders en andere kunstenaars. In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 toont het museum werken van kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw die de natuur van Drenthe op doek vastlegden.
Werken van onder meer Israëls, Mesdag, Van Gogh, Liebermann en Wiegers tonen de unieke eigenschappen van Drenthe. Van 24 november 2019 tot en met 22 maart 2020 te zien in het
museum! Voor deze tentoonstelling ontwikkelt het museum in samenwerking met Het Drentse
Landschap een verrassend randprogramma waarbij kunst, cultuur en natuur op een bijzondere manier samengaan.

Doe mee!
Laat zien waarom Drenthe nog steeds zo aantrekkelijk en mooi is en maak een foto van jouw favoriete plekje in Drenthe. Vanaf 24 november tonen we de ingezonden foto’s in het Drents Museum. Deelname aan de oproep betekent dat de foto rechtenvrij geplaatst mag worden op de verschillende kanalen van het Drents Museum en Het Drentse Landschap. Alle voorwaarden die gekoppeld zijn aan deze actie zijn hier in te zien.

Foto: Karla Leeftink 

Mien Plekkie video's

In aanloop naar de tentoonstelling Barbizon van het Noorden, lichten we samen met RTV Drenthe tien pekkies uit. Samen met de persoon die dit plekkie bij ons aangedragen heeft. 

Bekijk hier alle Mien Plekkie video's.