Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 15 en 22 oktober

+

Menu

Art Rocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. Aanmelden en meer informatie via artrocks.nl

De muziekcompetitie
Ruim vijftig kunstwerken en historische objecten uit allerlei tijdvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor deze vierde editie van muziekcompetitie Art Rocks. Muzikanten uit alle genres kunnen zich voor een nummer laten inspireren door werken van grootmeesters als Vincent van Gogh, Ai WeiWei, Edvard Munch en Rubens. De kunstwerken en objecten zijn te vinden op artrocks.nl en voor een groot deel ook in de musea zelf te bezichtigen. Uit de beste inzendingen selecteren een vakkundige jury en het publiek via publieksstemmen 56 acts. Zij strijden in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, voor een plek in de finale in Paradiso. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip. De grote winnaar van Art Rocks 2018 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000. 

Selectie Drents Museum
   
   
  

Meld je aan!
Laat je inspireren door kunst en doe mee met de muziekcompetitie. Dit doe je door je lied, gebaseerd op een van de kunstwerken, in te zenden naar www.artrocks.nl. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

Overzicht data
28 augustus t/m 15 oktober: Aanmeldperiode Art Rocks 2018
17 november: Museumronde Drents Museum
25 november: Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen
1 december: Museumronde Tropenmuseum
2 december: Museumronde Museum Prinsenhof Delft
6 december: Museumronde Centraal Museum Utrecht
8 december: Museumronde Bonnefantenmuseum
9 december: Museumronde Kröller-Müller Museum
23 januari 2019: Finale in Paradiso, Amsterdam

Ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg
Zanger en producer Blaudzun en rapper Yung Nnelg zijn de ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks 2018. De twee bekende Nederlandse artiesten hebben beiden een track gemaakt geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Blaudzun heeft samen met David Douglas een geheel nieuwe versie gemaakt van de track High as the sun, dat geïnspireerd is op zijn favoriete schilderij Korenveld met maaier en zon (1889) van Vincent van Gogh. Yung Nnelg heeft het nummer Basquiat gemaakt dat geïnspireerd is op het werk Koningen van Egypte II (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. Naast de tracks zijn de ambassadeurs onderdeel van de vakjury en het gevarieerde randprogramma met onder meer optredens tijdens de museumrondes in de musea.

Art Rocks 2016
Bekijk hieronder de aftermovie van Art Rocks 2016.

Nieuwsgierig naar de inzendingen van 2016 bij kunstwerken van het Drents Museum? Bekijk ze hier allemaal!