Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Collegereeks Symboliek - Op zoek naar de dieper liggende betekenis

Van Ovidius’ metamorfosen tot de verbeelding van de Apocalyps en van de verborgen spreekwoorden in schilderijen van Breughel tot de stereotype kleur van een hagelslagdoosje. Het splinternieuwe Verdiepingscollege Symboliek laat je de dieperliggende betekenis ontdekken van beeldende kunst, architectuur en alledaagse cultuuruitingen. Elk college heeft één centraal thema, zoals heiligenlevens, machtsvertoon en de taal van gebouwen. Voortaan kijk je met andere ogen naar de Eiffeltoren en zelfs naar een eurobiljet; de afgebeelde poorten en bruggen zijn gefingeerde bouwsels om een gevoel van eenheid uit te drukken. Niets is wat het lijkt. In deze reeks word je opgeleid tot symbooldetective en leer je verborgen boodschappen te ontcijferen.

Voor wie: volwassenen
Wanneer: 9 hoorcolleges en een afsluitende quiz in het voorjaar van 2018
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Plaats: Statenzaal
Prijs: € 243 (exclusief wekelijkse museumentree, korting met Museumkaart)
Aanmelden is noodzakelijk via de website van de Vrije Academie.