Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
eerste en tweede paasdag ook open

Familielezing Vervalsers & Fantasten

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Hoe herken je een vervalsing en hoe worden vervalsers en fantasten ontmaskerd? Of wil je wel eens wat meer weten over de grootste vervalsingszaak uit de Drentse geschiedenis? Kom dan naar de nieuwe serie familielezingen Vervalsers & Fantasten in het Drents Museum. De eerstvolgende lezing vindt plaats op de zondag 14 oktober om 14.00 uur. De lezingen zijn vooral geschikt voor families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. Kosten 2,50 per persoon / per keer. Aanmelden is mogelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

De grootste bedriegers van Drenthe 
Op zondag 14 oktober gaat de lezing over de grootste bedriegers van Drenthe. In 1899 kocht het Drents Museum een grote berg prehistorische scherven, potten en stenen gereedschap van twee veenarbeiders uit Odoorn. Toen dit duo rond 1900 een compleet theeservies uit de oertijd ontdekte, wilden musea in binnen- en buitenland dolgraag zaken met hen doen. Het Drents Museum wist alle concurrentie voor te blijven en kocht óók dit unieke servies. Maar helaas … uiteindelijk bleek dat de spullen nep waren! Het was een schandaal eerste klas. 
 
Het geheim ontrafeld
Wil je graag weten wie deze bedriegers waren, waarom ze deze vervalsingen maakten en hoe ze werden ontmaskerd? Kom dan 14 oktober om 14.00 uur naar deze familielezing van het Drents Museum in de serie Vervalsers & Fantasten. Archeoloog Vincent van Vilsteren vertelt je alles over deze geruchtmakende zaak. Voor het reserveren van een plekje stuur je een mail naar reserveringen@drentsmuseum.nl. Wil je ook graag het museum bezoeken? Koop dan een entreebewijs aan de kassa van het museum. Iedereen tot 18 jaar heeft gratis toegang tot het Drents Museum. 

Voor wie: families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar  
Waar: Statenzaal, Drents Museum  
Wanneer: zondag 14 oktober en 11 november 2018
Tijd: 14.00 uur   
Prijs: € 2,50 per persoon / per keer*  
Reserveren: niet meer mogelijk. Deze activiteit is geannuleerd.
*Op deze dag ook het museum met de kinderen bekijken? Koop dan een entreeticket voor het museum. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree.