Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Familieweekend Día de Muertos

Op 30 en 31 oktober, het weekend voorafgaand aan Día de Muertos, zijn er in het Drents Museum diverse activiteiten voor families met kinderen. Doe mee aan diverse workshops, luister naar de verhalenvertaler of bezoek het Día de Muertos-concert. In Bioscoop DNK is de animatiefilm Coco (Disney) te zien. Ook is er een altaar in het museum waar bezoekers hun overleden geliefden kunnen herdenken. Bijzonder voor jong en oud! Alle activiteiten in het museum vinden doorlopend plaats tussen 11.30 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Tickets voor het familieweekend zijn verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/tickets 

Día de Muertos, Dag van de Doden, is een Mexicaanse nationale feest- en herdenkingsdag die ieder jaar plaatsvindt op 2 november. In de periode rondom deze herdenkingsdag maken de mensen in Mexico de graven van dierbaren schoon, branden er kaarsen, hoor je overal muziek en zijn de straten vrolijk versierd. Sommige families maken thuis ook een altaar om hun geliefden te herdenken. 

Familielezingen 
Wil je weten hoe Día de Muertos is ontstaan, waarom de Mexicanen zich verkleden als vrolijke skeletten en wat de betekenis is achter de kleuren waarmee een altaar wordt aangekleed? Schuif dan aan bij een van de familielezingen. Houd je meer van avontuurlijke verhalen? Luister dan naar de verhalenverteller die je meeneemt in de feestelijke wereld van Mexico.

Suikerschedels versieren
Tijdens de viering van Día de Muertos zie je in de straten van Mexico overal kleurrijke slingers van papel picado. De altaren en graven worden versierd met suikerschedels en Mexicaanse afrikaantjes. Onder begeleiding van een van onze museumdocenten kun jij je eigen slinger, suikerschedel of Mexicaanse bloem maken. Neem de creaties mee naar huis of geef jouw werkje een plekje op het herdenkingsaltaar. Liever je eigen Dia de Muertos-masker decoreren? Dat kan ook! 

Mexicaanse lekkernijen en muziek
In bakkerswinkeltjes in Mexico vind je in oktober het brood Pan de Muerto. Dit is een rijk gevulde koffiecake dat wordt gegeten tijdens Día de Muertos. Maak dit weekend kennis met deze traditionele lekkernij of bezoek op zaterdag een van de optredens van de Mariachiband. 

Disneyfilm Coco
Disney Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. De animatiefilm Coco is op zaterdag 30 oktober om 13.00 uur en zondag 31 oktober om 15.45 uur te zien in Bioscoop DNK in Assen. Tickets voor de film kosten € 5,- per stuk en zijn vanaf 21 oktober verkrijgbaar via www.dnk.nl 

Parade en skulls
In Assen wordt Día de Muertos groots gevierd. Op dinsdag 2 november trekt er een feestelijke parade door de stad uitgevoerd door de lokale cultuurorganisaties in samenwerking met het Drents Museum en binnenstadorganisatie Vaart in Assen. Daarnaast zijn de opvallende herdenkingsaltaren met vrolijke schedels en skeletten van de leerlingen van CS Vincent van Gogh vanaf 2 november op de Brink in Assen te zien. Klik hier voor meer informatie over de parade.

Voor:  families met kinderen
Waar: diverse locaties in en om het museum
Data: zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober
Tijden: tussen 11.00 en 16.30 uur
Prijs: de activiteiten in het museum zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers

Tickets: 
 

www.drentsmuseum.nl/tickets