Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 24 en 31 december 

Familiezondag The American Dream

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Collages maken in de stijl van Andy Warhol, op de foto met een klassieke Amerikaanse oldtimer of dichten op muziek bij het werk van Edward Hopper? Het zijn maar een paar van de activiteiten tijdens de Familiezondag The American Dream op zondag 25 februari. De familiezondag is leuk voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor bezoekers met een kaartje van het Drents Museum. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!

Collage maken
Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Claes Oldenburg zijn enkele kunstenaars die je in de tentoonstelling The American Dream tegenkomt. Zij zijn vertegenwoordigers van de Pop Art: een stroming binnen de hedendaagse kunst die rond 1960 ontstond in Amerika en Engeland. Kunstenaars halen hierbij inspiratie uit alledaagse voorwerpen en onderwerpen uit reclames, strips en popmuziek. Waar word jij door geïnspireerd? Maak tijdens deze workshop jouw eigen collage!

Beatpoems en twisten
Dichters maken in de jaren ‘50 gedichten door woorden op een beat te zetten. Muziekstromingen als jazz worden als inspiratie gebruikt voor deze beats. Zoek inspiratie in de tentoonstelling, pak de microfoon en maak je eigen gedicht op muziek. Liever met de voetjes van de vloer? Doe dan mee aan de workshop Let’s Twist. Tijdens de workshop leer je hoe je moet twisten, een dans die begin jaren ’60 een grote hype werd. Iedereen draait met zijn heupen en swingt erop los.

Let’s go to the movie
In de jaren ‘50 en ‘60 is de bioscoop enorm populair. Veel jongeren gaan erheen en zien daar films met onder meer Elvis Presley en Marilyn Monroe. Ook Walt Disney bouwt in deze jaren zijn imperium op. Plof lekker neer in de kussens en geniet van filmpjes uit de jaren 1945 tot 1965. Weten jullie de personages in de filmpjes te raden?

Say Cheese!
Eind jaren ‘40 is de polaroidcamera uitgevonden. Een geweldige uitvinding, want de foto werd direct afgedrukt. Op deze Familiezondag kun jij met een echte klassieke Amerikaanse pick-up op de foto. En het leuke is dat je deze foto direct mee naar huis krijgt! Duik in de verkleedkist, kies een mooie accessoire uit en poseer met je familie of alleen bij deze echte Amerikaanse auto.

Voor wie: families met kinderen van 7-14 jaar
Wanneer: zondag 25 februari 2018
Tijd: 13.00-17.00 uur
Prijs: alle activiteiten tijdens de familiezondag zijn gratis voor mensen die een kaartje voor het museum kopen