Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Fiets– en wandelroutes

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden maak je een wandeling door het Drentse landschap rond 1900 en ontdek je allerlei bijzondere plekken in Drenthe. Wist je dat je die plekken ok in het ‘echt’ kunt bezoeken? Stichting Het Drentse Landschap heeft samen met diverse samenwerkingspartners  verschillende mogelijkheden gecreëerd om 'het Drenthe' van de kunstenaars te ontdekken en te ervaren.

Fietsen
Op de website www.eindjeomindrenthe.nl zijn twee fietsroutes te vinden die je langs de verschillende schilderlocaties leidt. Zo is er de fietsroute Drentsche Aa (lengte van 40 km) met startpunt bij het Drents Museum en de fietsroute Elp-Zweeloo (met diverse startpunten). In deze route fiets je langs locaties in Westerbork, Zweeloo, Aalden en Elp. 

Wandelen
Liever wandelen? Dat kan ook in Rolde! De wandeling door Rolde voert je langs de plekken waar schilders als Van de Sande Bakhuyzen, Havard, Van der Boon, Wenckebach en Van Rappard hebben gewerkt.Ook deze route is te vinden op de website www.eindjeominDrenthe.nl