Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Frida's liefdes

Tafelgesprek en podcast

Frida had vele liefdes haar schilderkunst, haar kleding, haar dieren, haar eigen spiegelbeeld, haar geliefde vaderland Mexico, haar strijd voor gelijke rechten en natuurlijk kunstenaar Diego Rivera. Tijdens Frida's liefdes gaat Cathelijne Blok, kunsthistorica en oprichter van het feministisch kunstcollectief The TittyMag, in gesprek met diverse gasten die vanuit hun eigen perspectief kijken naar de liefdes van Frida Kahlo. Tickets voor de tafelgesprekken zijn hier verkrijgbaar.

Tijdens deze gesprekken, die tevens worden opgenomen voor een podcast, worden laagdrempelige kunsthistorische beschouwingen gecombineerd met actuele thema’s als feminisme, gender, traditie, activisme en imago ten tijde van social media. In iedere aflevering staat er weer een ander thema centraal. 

Wil je graag deelnemen aan Frida's Liefdes met begeleiding van een gebarentolk? Neem dan tijdig contact met ons op via reserveringen@drentsmuseum.nl

De tafelgesprekken worden opgenomen en komen telkens een week later als podcast beschikbaar.

Via deze link kun je de afbeeldingen bekijken die bij de podcast horen.

Programma


Gerda Lenten-Havertong (foto: Frank Ong-Alok)

Hedy d'Ancona (foto: Anouk de Kleermaeker)

Voor wie:  volwassenen
Waar: Statenzaal
Data: vrijdag 15, 29 oktober en 12 november 2021
Tijd: 15.30 én 19.00 uur (LET OP: twee gesprekken op één dag)
Prijs: 6 euro (excl. museumentree)

Tickets:

Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Extra info: de tafelgesprekken worden opgenomen voor een podcast-serie

Binnenkomst door groepsentree

Als je Frida’s liefdes bezoekt is dit de start van je museumbezoek. Aansluitend kun je de tentoonstelling bezoeken. Je bent welkom bij de groepsentree (Brink 3) en de deuren zijn geopend vanaf een half uur voor aanvang van het Frida’s liefdes tafelgesprek.