Gekleurd Grijs: De naakte waarheid

Speciaal voor de actiemaand Gekleurd Grijs organiseert het Drents Museum iedere woensdag in de maand september de activiteit De naakte waarheid. De activiteit bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling Deborah Poynton - Beyond Belief met aansluitend een workshop naaktmodel tekenen. Tickets voor de workshop kosten € 10,- (inclusief entree). Bestel jouw ticket(s) online.

Het Drents Museum bereidt een workshop naaktmodel tekenen voor bij de tentoonstelling van de schilderijen van Deborah Poynton (Durban, 1970). Deborah Poynton (Durban, 1970) werd geboren in Zuid-Afrika en bracht haar jeugd door in Groot-Brittannië, Swaziland en de Verenigde Staten. Ze studeerde twee jaar aan de Rhode Island School of Design. Op negentienjarige leeftijd keerde ze terug naar Zuid-Afrika, waar ze in Kaapstad fulltime ging schilderen. In veel van haar werk komen naakte mensen voor. De modellen zijn vaak dezelfde mensen. De kwetsbaarheid en de natuurlijke veroudering is goed zichtbaar in haar werk.

Wanneer:  1, 8, 15, 22 en 29 september
Voor wie: Kunstliefhebbers
Waar: Drents Museum, Abdijkerk
Tijd: 13.30 uur