Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Menu

Lezingen Frida! - Life and art of Frida Kahlo

Tijdens Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo organiseert het Drents Museum een lezing over Frida Kahlo en de tentoonstelling. Deze wordt gegeven op iedere donderdag, vrijdag en zondag en een aantal zaterdagen tijdens de tentoonstellingsperiode (tot 19 april 2022). ​

Iedereen kent Frida. Tenminste het beeld van de vrouw met de bloem in het haar en de monobrauw. Maar wie gaat werkelijk schuil achter dit beeld? Onze museumdocenten nemen je tijdens de lezing Viva la Frida graag mee op reis door het woelige leven van ’s werelds grootste vrouwelijke kunstenaar en symbool van het feminisme: Frida Kahlo (1907-1954).

Onderweg maak je kennis met het onrustige Mexico van vlak na de revolutie, de familie van Frida en haar markante echtgenoot en muurschilder Diego Rivera. De kleurrijke werken van Frida vormen de rode draad tijdens deze lezing. Samen vertellen die werken haar fascinerende levensverhaal. 

Praktische informatie

De lezingen worden gegeven in de Statenzaal en duurt ongeveer een uur. Om een lezing te bezoeken ga je het museum in door de groepsentree (De Brink 3) en de deuren zijn geopend een half uur voor de lezing.
Er bestaat ook de mogelijkheid om een lezing te boeken speciaal voor groepen (vanaf 10 personen).
Het is helaas niet mogelijk om de tentoonstelling voorafgaand aan de lezing te bezoeken.

Wil je graag deelnemen aan de lezing met begeleiding van een gebarentolk? Neem dan tijdig contact met ons op via reserveringen@drentsmuseum.nl

Voor wie:  Volwassenen
Waar: Statenzaal
Data: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 
Tijden: 12.30 uur (do/vr/za/zo), 14.00 uur (do/zo/vr)
Prijs: € 6,- (excl. museumentree)
Tickets: Bestel hier jouw tickets
Groepstickets: Bestel hier jouw groepstickets (vanaf 10 personen)

LET OP! Op vrijdag 18 maart 2022 sluit het Drents Museum haar deuren eerder dan normaal: om 15.30 uur, daarom ben je van harte welkom om de tentoonstelling en de rest van het museum te bezoeken voorafgaand aan de lezing.