Openingstijden

ma t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Lezingen Frida! - Life and art of Frida Kahlo

Iedere donderdag, vrijdag en zondag tussen 8 oktober 2021 en 28 maart 2022 organiseert het Drents Museum een lezing over Frida Kahlo en de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. ​

Iedereen kent Frida. Tenminste het beeld van de vrouw met de bloem in het haar en de monobrauw. Maar wie gaat werkelijk schuil achter dit beeld? Onze museumdocenten nemen je tijdens de lezing Viva la Frida graag mee op reis door het woelige leven van ’s werelds grootste vrouwelijke kunstenaar en symbool van het feminisme: Frida Kahlo (1907-1954).

Onderweg maak je kennis met het onrustige Mexico van vlak na de revolutie, de familie van Frida en haar markante echtgenoot en muurschilder Diego Rivera. De kleurrijke werken van Frida vormen de rode draad tijdens deze lezing. Samen vertellen die werken haar fascinerende levensverhaal. 

Praktische informatie

De lezingen worden gegeven in de Statenzaal en duurt ongeveer een uur. Om een lezing te bezoeken ga je het museum in door de groepsentree (De Brink 3) en de deuren zijn geopend een half uur voor de lezing.
Er bestaat ook de mogelijkheid om een lezing te boeken speciaal voor groepen (vanaf 10 personen).
Het is helaas niet mogelijk om de tentoonstelling voorafgaand aan de lezing te bezoeken.

Wil je graag deelnemen aan de lezing met begeleiding van een gebarentolk? Neem dan tijdig contact met ons op via reserveringen@drentsmuseum.nl

Voor wie:  Volwassenen
Waar: Statenzaal
Data: iedere donderdag en zondag om 12.30 & 14.00 uur,
  iedere vrijdag om 14.00 & 15.30 uur
Tijden: 12.30 uur (do/zo), 14.00 uur (do/zo/vr) en 15.30 uur (vr)
Prijs: € 6,- (excl. museumentree)
Tickets: Bestel hier jouw tickets
Groepstickets: Bestel hier jouw groepstickets (vanaf 10 personen)

Coronamaatregelen met ingang van 6 november

Het Drents Museum volgt de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord museumbezoek. Met ingang van zaterdag 6 november zijn er nieuwe coronamaatregelen in Nederland van kracht.

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.