Openingstijden en toeslag:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in de zomervakantie ook op maandag open!
(let op: KINK is niet open op zondag en maandag)

Gedurende Sprezzatura geldt een toeslag van
€ 5,00 op de normale entreeprijs.
 

Nubië-arrangement

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Dit arrangement is uitverkocht.

Iedereen kent het oude Egypte. Over zuiderbuur Nubië weten we echter veel minder. De bewoners van deze regio - het zuiden van het huidige Egypte en het noorden van Soedan - stichtten één van de oudste koninkrijken van Afrika. De oude Nubiërs produceerden een van ‘s werelds vroegste en verfijnste vormen van aardewerk en bezaten een eigen schrift. In de tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s laat het Drents Museum het mysterie van het oude Nubië zien. Je maakt kennis met de schatten van de Nubiërs, in de periode tussen 750 en 664 voor Christus!  
  
Speciaal voor Museumkaarthouders heeft het Drents Museum een Nubisch arrangement samengesteld. Na een ontvangst geheel in Nubische stijl, vertelt de museumdocent je graag alles over de relatie tussen Nubië en andere delen van Afrika, zoals Egypte. Ook sta je stil bij het ontstaan van een van de meest ontwikkelde beschavingen van Afrika. Aansluitend ga je samen met de museumdocent de tentoonstelling in, waar je alle prachtige Nubische voorwerpen in het echt gaat bekijken. Geen Museumkaart maar toch graag deelnemen? Dat mag! 

Voor wie                volwassenen
Wanneer                zaterdag 30 maart (uitverkocht) / zaterdag 13 april 2019 (uitverkocht) 
Waar                      Statenzaal
Tijd                        11.00 en 13.00 uur
Prijs                       5 euro (museumkaarthouders) 20 euro (reguliere museumbezoekers, incl museumentree)
Reserveren           dit arrangement is uitverkocht. Er zijn geen tickets meer beschikbaar.