Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. Koop je ticket online!

+

Menu

Oktober Kindermaand

Familieroute Ontdek de meesterwerken van Henk Helmantel 

Appels en peren, potjes en pannen, middeleeuwse beelden en kerken hebben veel met elkaar gemeen. Dat wist je vast nog niet. In het Drents Museum zijn wel zestig schilderijen van meesterschilder Henk Helmantel te zien. Veel van de voorwerpen die hij schildert staan ook in de tentoonstelling. Tussen de spullen en schilderijen kun je zelf met tekenopdrachten aan de slag. 
Ook kun je een route volgen met interessante weetjes en vragen. 

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie over de familieroute.
Reserveer voor je bezoek online je tickets. Reserveren voor de familieroute is niet nodig.

Wanneer: elke dag tijdens de tentoonstelling
Voor wie: families met kinderen van 4-14 jaar

Prijs:
 

gratis op vertoon van een geldige entreekaart
(ophalen bij de informatiebalie)

 

Oktober Kindermaand in de wijk

Samen de buurt leuker maken. Dat kan door sport, maar ook door dans, muziek en andere creatieve activiteiten. Samen met Kunst en Cultuur Drenthe en Mijn buurt Assen nodigen we je uit om mee te doen. Iedereen is welkom!

Van links, naar rechts... 
Schuiven, schuiven en nog eens schuiven. Met flessen, dozen, stukken kaas, lappen stof, bakjes met uien erin en ga zo maar door. Henk Helmantel schuift zich een ongeluk voordat hij begint met schilderen. Hij is een meesterschilder én meesterlijk goed in het maken van composities. Misschien heb jij ook dat talent!? Daar kom je achter als je meedoet met een van onze workshops. Een museumdocent helpt je bij het uitkiezen van spullen die goed bij elkaar passen, bij het maken van een mooie opstelling en bij het belichten van je compositie. Schuif je gezellig aan?

Naast de activiteit van het Drents Museum zijn er ook andere activiteiten op deze dagen. Wil je meer weten over het programma, bekijk dan de website van Oktober Kindermaand.

Wanneer & waar:
 
zaterdag 3 oktober: winkelcentrum Marsdijk
zaterdag 10 oktober: winkelcentrum Nobellaan
Voor wie: families met kinderen van 4 tot en met 12 jaar
Tijd: doorlopend tussen 11.00 en 14.00 uur
Prijs:   gratis