Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Opa- & Omadagen

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Hunebedden bouwen, schilderen in de stijl van Vincent van Gogh en zingen in het Drents? Kom op 18, 19 of 20 februari naar de Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief en ga samen op avontuur door het Drentse landschap. Tickets voor de Opa- en Omadagen zijn alléén online verkrijgbaar. De toegangsprijs voor kinderen bedraagt € 2,50 en voor volwassenen € 9,50. Tijdens de Opa- en Omadagen zul je je geen seconde vervelen!

Wegens grote belangstelling zijn tickets voor de opa- en omdagen alleen online te koop! Hiermee willen wij teleurstellingen bij de kassa voorkomen. Koop je tickets tijdig, want vol = vol! Voor kinderen dient ook een ticket online te worden aangeschaft.                                          
                                               

Strunen deur Drenthe
Het avontuur start in het Drents Museum. Daar maak je een virtuele wandeling door de Drentse natuur in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Je komt langs mysterieuze veentjes, sprookjesachtige dorpen en indrukwekkende steenhopen. Na deze spannende wandeling vervolg je je reis naar de swingende workshop met Drentse liedjes van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. De tocht gaat vervolgens verder naar het Drents Archief waar je zelf aan de slag gaat als kunstenaar. Samen met Het Drentse Landschap leer je alles over schapen en wol en kun je een eigen hunebed bouwen. Het programma vindt plaats op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Het programma is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom. Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Wanneer:       dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari 2020 *
Voor wie:       kinderen van 4-12 jaar en hun (groot)ouders
Waar:             Drents Museum en Drents Archief
Tijd:              tussen 11.00 en 16.00 uur
Prijs: **            
Kinderen        € 2,50
Volwassenen € 9,50
Museumkaart € 6,50
Vrienden van Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap € 6,50 

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

* Let op! in de folder van Barbizon staan de onjuiste data gecommuniceerd.
**Ook de rest van het museum bezoeken? Koop dan apart een entreekaartje
(kinderen tot 18 jaar zijn gratis)