di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

Portret tekenen vanuit eigen spiegelbeeld

Tot en met 17 juli 2022 geeft het Drents Museum het podium aan kunstenaar Sam Drukker.
In de Abdijkerk van het museum zijn in de overzichtstentoonstelling De man in de spiegel 100 zelfportretten van Drukker te zien uit de periode 1980 tot nu. Het is voor het eerst dat de zelfportretten van Drukker op deze wijze in de belangstelling staan. Een uitgesproken oeuvre dat hij in veertig jaar tijd heeft opgebouwd en nu voor het voetlicht wordt gebracht.

Bij deze tentoonstelling organiseren wij, in het kader van Gekleurd Grijs, de workshop Zelfportret tekenen op zaal. De workshop start met een rondleiding door de tentoonstelling van Sam Drukker. Na de rondleiding word je uitgedaagd om in de tentoonstellingsruimte aan het werk te gaan met een zelfportret. De workshop wordt gegeven door onze museumdocent Kirsten Kampinga.

Wanneer:  1, 8, 22 en 29 juni (15 juni vervallen)
Voor wie: Kunstliefhebbers
Waar: Drents Museum, Abdijkerk
Tijd: 13.30 uur