Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
maandag 17 en 24 februari zijn wij open!

(let op: KINK is open van dinsdag t/m zaterdag)
 

Romeinenweek

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Van  4 tot en met 12 mei 2019 vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. In het kader van de Romeinenweek biedt het Drents Museum een exclusieve tour aan naar de vindplaats van het meisje van Yde, een van de kinderen die in de Romeinse tijd werd geofferd. Het bezoek start in het museum waar onze museumdocent je graag vertelt over het meisje van Yde en andere bekende veenmummies, waaronder het meisje van Rost (Duitsland) en het meisje van Drobnitz (Duitsland). Na deze inleiding neem je een kijkje bij de mummie van het meisje van Yde. Vervolgens stap je samen met onze museumdocent in de bus om de vindplaats van het meisje van Yde te bezoeken.

Voor wie: jong & oud
Wanneer: zondag 12 mei 
Tijd: 11.00 tot 13.30 uur
Prijs:
€ 5 (kinderen, Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Museum en BankGiro Loterij VIP-kaart)
€ 12,50 (volwassenen) *
Reserveren: dit evenement is uitverkocht

* De genoemde prijs is inclusief entree van het museum. Na terugkomst is het mogelijk om de rest van museum op eigen gelegenheid te bekijken.