dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
(let op: KINK is niet open op zondag)

Te gast: Erik van Ommen

Olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsnedes, sumi-e schilderingen en videofilms. Erik van Ommen (1953) is een zeer veelzijdig kunstenaar. In 1983 studeerde hij af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeert in musea en galerieën in binnen- en buitenland.

Van Ommen woont, werkt en exposeert in de oude pastorie op de Brink in Vries. In ‘Te Gast bij Barbizon’ vertelt hij over zijn grote passie en inspiratiebron: vogels. Aan de hand van korte videofilms en afbeeldingen laat Van Ommen zien hoe hij precies werkt. Dat doet hij aan de hand van de vele projecten die hij uitvoerde en die evenzovele boeken opleverden over vogels, over de kraanvogel, de zeearend, de reiger, de griend, de zwaluw en de grutto. Een uniek inkijkje in de wereld van de kunstenaar voor wie landschap en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en die zich permanent inzet voor dat wat hem als geen ander inspireert: de natuur.

Wanneer:       zondag 19 januari 2020
Voor wie:       volwassenen
Waar:             Statenzaal
Tijd:               14.00-15.00 uur