Openingstijden

Di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur. 

Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Te gast lezing: Erik van Ommen

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

De zeer veelzijdige kunstenaar Erik van Ommen (1953) is op zondag 19 januari om 14.00 uur te gast in het Drents Museum. Van Ommen maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke realisten en exposeert in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Tijdens de Te Gast-lezing vertelt Van Ommen over zijn grote passie en inspiratiebron: vogels. Aan de hand van korte videofilms en afbeeldingen laat hij zien hoe hij precies werkt. Een uniek inkijkje in de wereld van een kunstenaar. De lezing is gratis toegankelijk voor museumbezoekers met een geldig entreebewijs.

Erik van Ommen is een van de weinige kunstenaars die buiten vogels en dieren schildert en tekent. Zijn belangrijkste hulpmiddel daarbij is een telescoop. Hiermee kan hij het gedrag van het dier zo goed mogelijk bestuderen en schetsen. Van Ommen maakt onder meer olieverfschilderijen, etsen, houtsnedes en videofilms. Tijdens de lezing vertelt Van Ommen niet alleen over zijn werkwijze, maar ook gaat hij dieper in op de relatie tussen landschap en kunst.

Wanneer:       zondag 19 januari 2020
Voor wie:       volwassenen
Waar:             Statenzaal
Tijd:               14.00-15.00 uur
Prijs:              gratis (op vertoon van een geldig entreekaartje voor het museum)