Openingstijden

T/m 30 aug: ma t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 1 sept: di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur

Koop voor je bezoek online een ticket

Theater: De prinses van Zweeloo

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

De prinses van Zweeloo

Een theaterstuk van Brandstof Vooropleiding Theater & Productiehuis

Nuchtere veenboeren beweren dat ze nooit heeft bestaan, de prinses van Zweeloo. Het is een verhaal van een archeoloog, van een medewerker van marketing Drenthe die er alles aan gelegen is om meer toeristen naar Drenthe te halen of van een verzonnen muze van een kunstenaar. Maar vaak zit er in elk verhaal toch een kern van waarheid…

Feit is dat er in 1952 een vrouwengraf is gevonden bij zandwinningwerkzaamheden op de Hondsrug. Het graf blijkt al snel speciaal te zijn en uit ongeveer 450 na Christus te komen. Bij het uitgraven van het graf zijn diverse bijzondere sieraden gevonden, waaronder een vergulde vlinderfibula, glazen kralen en een snoer van barnsteenkralen. Verder zijn er een zilveren ringetje, een bevertand en een grote bos met sleutels gevonden. Ook de kleding die de dame aan had, duidt op hoge welstand. De vrouw waarvan het graf is, wordt ‘de prinses van Zweeloo’ genoemd.

In deze energieke verteltheatermythe spelen de makers met feit en fictie, op zoek naar een mogelijk waargebeurd verhaal over een bijzondere vrouw in de Drentse geschiedenis: de prinses van Zweeloo. Een vrouw uit de eerste helft van de vijfde eeuw, of een rolmodel van alle tijden?

Brandstof is de vooropleiding van Drents JeugdTheater Garage TDI. Binnen Brandstof bereiden jongeren uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel zich voor op een hbo-theateropleiding.

 

Voor wie:  jong & oud (vanaf 12 jaar)
Waar:        Statenzaal
Tijd:          15.00 – 15.30 uur
Prijs:         Gratis (wil je ook het Drents Museum bezoeken koop dan ook een entreeticket)
Let op:      entree via de groepsingang van het museum vanaf 14.45 uur (max. 100 personen, vol = vol)