Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Voorstelling Reading Gilgamesh

Op vrijdag 29 maart 2019 strijkt Granate met hun bijzondere voorstelling Reading Gilgamesh neer in Assen. De voorstelling vindt plaats in de prachtige statenzaal van het museum.

Het Gilgamesh-epos is bijna 5000 jaar oud en volgens velen het oudste gedicht. Dit epos is van grote invloed geweest op de literatuur in het Midden-Oosten en heeft veel dichters en andere kunstenaars geïnspireerd. De thema’s van dit klassieke heldendicht zijn universeel en van alle tijden: onvoorwaardelijke vriendschap, angst voor de dood en de zoektocht naar onsterfelijkheid. Mede daardoor is dit meesterwerk na 5000 jaar nog steeds springlevend.

Het Gilgamesh-epos bestaat uit 12 hoofdstukken. Twaalf teams, ieder bestaande uit een dichter/schrijver en een gastkunstenaar (naar de keuze van de dichters/schrijvers) zullen op vrijdag 29 maart ieder op eigen wijze één hoofdstuk vertolken. Alle soorten van kunst – Dans, muziek, zang, theater, film, fotografie en mime- passeren de revue. Tevens zullen de dichters een paar regels uit het epos in een andere taal voordragen.

Op 29 maart 2019 klinkt Gilgamesh in Nederlands, Perzisch, Drents dialect, Indonesisch, Tsjechisch, Arabisch, Sarnami, Bosnisch, Jiddisch, Latijn, Zweeds, Gronings dialect, Russisch en Engels. De voordrachten zullen als een welluidend geheel weerklinken.

Voor wie                volwassenen
Wanneer                vrijdag 29 maart
Waar                      Statenzaal
Tijd                        14.00 tot 17.00 uur
Prijs                       € 17,50 (inclusief servicekosten en een kopje koffie/thee). Wil je daarnaast het Drents Museum bezoeken, koop dan ook een entreekaartje voor het museum.
Reserveren           via www.chipta.com