Openingstijden en toeslag:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
(let op: KINK is niet open op zondag)

Gedurende Sprezzatura geldt een toeslag van
€ 5,00 op de normale entreeprijs.

Wereldtitelstrijd Dammen in Drents Museum

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Van woensdag 9 tot en met 11 januari 2019 vindt de wereldtitelstrijd dammen plaats in de Statenzaal van het Drents Museum in Assen. Heersend kampioen Aleksandr Schwartzmann uit Rusland en uitdager Roel Boomstra uit Nederland spelen drie wedstrijden in het Drents Museum. In totaal nemen de damgiganten het in twaalf duels tegen elkaar op. In het Drents Museum gaat het om de wedstrijden 9, 10 en 11. De speler die tenminste drie partijen wint, mag zich wereldkampioen 2018 noemen.

Publiek is van harte te welkom in het Drents Museum om gratis in de GS-zaal de analyses mee te maken van de wedstrijd die dan in de Statenzaal wordt gespeeld. De partijen in het Drents Museum – woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 januari - beginnen om 12.00 uur en duren naar verwachting tot circa 17.00 uur.
Alexander Schvartsman uit Rusland is de huidige wereldkampioen. Hij behaalde de titel in 2017 in Tallinn en onttroonde daarmee Roel Boomstra uit Groningen. Boomstra was in 2016 tot wereldkampioen gekroond na een onderlinge tweestrijd tegen zijn landgenoot Jan Groenendijk. Als oud-kampioen heeft Boomstra het eerste recht om Schvartsman uit te dagen.

De tweekamp wordt georganiseerd door Hijken DTC (de club van uitdager Roel Boomstra) in samenwerking met lokale en provinciale overheden en de Koninklijke Nederlandse Dam Bond, onder auspiciën van de werelddambond FMJD. Kijk voor meer informatie over het WK Dammen op www.wereldtiteldammen.nl