Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Masterclass van Sef

Masterclass 22 oktober 2020
Let op: de masterclass wordt online gegeven via Zoom.

Informatie over de masterclass

Direct naar de masterclass (van 11.00 tot 13.15 uur)

 


Art Rocks ambassadeurs

Art Rocks werkt samen met aansprekende muzikanten, de ambassadeurs. Zij maken onderdeel uit van de vakjury en het gevarieerde randprogramma dat in de musea wordt georganiseerd. De eerste twee ambassadeurs zijn bekend: zangeres & performer Kovacs en popmuzikant en rapper Yousef ‘Sef’ Gnaoui. Iedere ambassadeur maakt een track geïnspireerd op een kunstwerk. Deze nummers dienen als inspiratie voor de potentiële deelnemers en worden eind augustus bij de start van de muziekcompetitie gelanceerd. 

Kovacs

Sharon Kovacs staat bekend als de zangeres met het kortgeschoren haar en het rauwe en donkere stemgeluid. In 2013 bracht Kovacs haar eerste debuutsinlge My Love uit. Ze heeft onder meer opgetreden op Lowlands en North Sea Jazz. Haar songs zijn stuk voor stuk puur en oprecht. 

Track
Kovacs koos voor haar track het danskostuum van Mata Hari in het Fries Museum als inspiratiebron. Veel verhulde het niet, dit exotische danskostuum van de Friese Margaretha Zelle, beter bekend als Mata Hari. En dat was ook precies de bedoeling. Met exotische, sensuele dansen betovert ze haar publiek en wordt ze al snel een stijlicoon, sekssymbool en femme fatale.

Sef

Yousef Gnaoui, artiestennaam Sef, is een Marokkaans-Nederlandse popartiest en rapper. Hij werd bekend met de nummers Stuk met The Partysquad, Bagagedrager met Gers Pardoel en Tijdmachine met Dio. Solo bracht hij vier albums uit. Samen met Pepijn Lanen maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay.

Track
Speciaal voor Art Rocks lanceerde ambassadeur Yousef ‘Sef’ Gnaoui zijn gloednieuwe track ‘Nieuws'. Deze track is geïnspireerd op het werk ‘BLKNWS’ van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph. In deze installatie toont Joseph een ontroerende, grappige en ambitieuze visie op hoe media eruit zouden zien wanneer het niet ‘witgekalkt en bevooroordeeld’ zou zijn, maar creatiever en vooral representatiever. 

S10

De derde ambassadeur voor Art Rocks is bekend. Naast Kovacs en Yousef ‘Sef’ Gnaoui is ook S10 ambassadeur van deze editie. Rapper en zangeres S10 vertelt door middel van rap, zang en ‘spoken word’ haar meest persoonlijke verhalen.

Track
S10 koos voor het werk ‘Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer’ van de wereldbekende Vincent Van Gogh, dat te zien is in het Van Gogh Museum. Dit zeegezicht schilderde Van Gogh ter plekke aan het strand, zo blijkt uit zandkorrels die in de verflagen zijn gevonden. S10 schreef dit nummer ook ter plekke aan het strand. Teruggetrokken op Vlieland liet zij zich inspireren door het kunstwerk met als resultaat een geweldige track die naadloos aansluit bij het kunstwerk. Binnenkort wordt de track van S10 gelanceerd. Houd de website van Art Rocks in de gaten.