Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

+

Zien en doen

Codename: Energy

Op vrijdag 14 april gaat de vernieuwde familie-expositie Codename: Energy (voorheen Kindermuseum Boordevol Energie!) open voor publiek. Codename: Energy is de plek om met de hele familie of de klas spelenderwijs aan de slag te gaan met energie. Wat is energie? Hoe werd vroeger energie opgewekt en hoe gaan we in de toekomst om met energie? Twee onderzoekers genaamd Genieke Sterk en Storm Roosting (gespeeld door Ilse Warringa en Sergio IJssel) verwelkomen je graag en leiden je door hun E-lab. 

Wist je dat Drenthe van oudsher dé energieprovincie van Nederland is? Aardgas, turf, aardolie; Drenthe heeft het allemaal. Energie verbindt generaties. Alles wat je bedenkt en doet op het gebied van energie heeft invloed op mens, landschap en milieu. Wat vorige generaties hebben bedacht en gedaan, bepaalt hoe wij er nu voor staan. En wat wij op onze beurt doen heeft consequenties voor de generaties na ons.

De expositie Codename: Energy inspireert jong en oud om op een speelse en avontuurlijke manier na te denken en over, en aan de slag te gaan met energie. Aan de hand van quizvragen, doe-opdrachten en games leren bezoekers in Codename: Energy wat energie precies is en hoe het gebruikt wordt. Ook de (Drentse) geschiedenis van energie en de toekomstige opwekking ervan komen aan bod.