Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Plan je bezoek

Een veilig museumbezoek

Versoepelingen van de coronamaatregelen

Het Drents Museum volgt de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor veilig en verantwoord museumbezoek. Per 25 september zijn de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Het is in het museum niet meer nodig om anderhalve meter afstand te bewaren.

Wij vragen onze bezoekers wel om rekening te houden met de andere bezoekers en voldoende afstand te houden van elkaar. Wij rekenen daarbij op de verantwoordelijkheid van álle bezoekers. Oók bij het volgen van de algemene Corona- en huisregels als:

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten.
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
  • Hou je aan de algemene huisregels in het museum.

Wij zorgen nog steeds voor maximale hygiëne (en letten daarbij bv. op deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen) en vragen onze bezoekers ook om de handen bij binnenkomst te desinfecteren en regelmatig handen te wassen.

In Bar Brasserie Pingo is het tonen van je coronatoegangsbewijs verplicht.

-

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 24 september 2021


 

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Word je vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. 

 

Moet ik een coronatoegangsbewijs laten zien bij de entree?
Als je alléén het museum bezoekt hoef je géén coronatoegangsbewijs te laten zien. Dat geldt ook voor het gebruik van de toiletten tijdens je bezoek.
Wil je tijdens je bezoek ook iets nuttigen in onze Bar Brasserie Pingo? Dan heb je dáár wél een coronatoegangsbewijs nodig. Alleen in Pingo zal je gevraagd worden deze te tonen.

Wat is een coronatoegangsbewijs?
Een coronatoegangsbewijs is het bewijs dat je gevaccineerd bent, negatief getest of dat je eerder corona hebt gehad. Je kunt je coronatoegangsbewijs online downloaden óf een papieren versie aanvragen via www.coronacheck.nl

Als ik een activiteit van het museum bezoek, moet ik dan een coronatoegangsbewijs laten zien?
Voor lezingen, onderwijs en andere reguliere activiteiten in het museum waar geen bezoek aan Bar Brasserie Pingo bij zit, heb je géén coronatoegangsbewijs nodig. Dat geldt ook voor de film Meet Frida.
Voor lezingen, arrangementen en bijzondere bijeenkomsten waar wél horeca bij zit of een bezoek aan Bar Brasserie Pingo bij hoort, heb je wél een coronatoegangsbewijs nodig. Wij verzoeken je dan om al bij binnenkomst van het museum je coronatoegangsbewijs te tonen.

Moet ik een mondkapje op naar het museum?
Nee, dat is al langer niet meer verplicht. Het staat je natuurlijk wel vrij om er een te dragen.

Waarom moet ik nog een tijdslot reserveren als de coronamaatregelen voor musea zijn opgeheven?
Het dringende advies van de overheid is om voldoende afstand te houden en om elkaar voldoende ruimte te geven. Om daarvoor te zorgen én om veel bezoekers de tentoonstelling te laten bekijken willen we het bezoek dan ook zo veel mogelijk over de dag verspreiden. Vandaar dat we werken met tijdsloten.

Zijn er ook losse kaarten te koop?

Er zijn in beperkte mate losse entreekaarten te koop bij de kassa van het museum, afhankelijk van het bereik van onze maximale gebruikersvergunning. Wij verzoeken je echter dringend om zoveel mogelijk digitaal een ticket te kopen. Je bent dan in ieder geval verzekerd van een toegangsbewijs. We kunnen hiermee ons bezoek ook beter spreiden over de dag en zoveel mogelijk bezoekers een zo veilig en prettig mogelijke museumbeleving bieden. 

En als het nu te druk wordt in het museum?
We doen er alles aan om de bezoekers zoveel mogelijk over de dag (zie vraag over tijdsloten) én over het gebouw te verspreiden. Er is namelijk héél veel te zien, niet alleen bij de Frida Kahlo-tentoonstelling. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat er af en toe op een bepaalde plek drukte ontstaat. Dan zullen we je vriendelijk vragen om eerst een van onze andere tentoonstellingen te bezoeken of om een kopje koffie te drinken en iets later terug te komen. Wij verwachten dat je hier ook zelf rekening mee houdt en je verantwoordelijkheid daarin neemt.  

Ik heb al een entreeticket gekocht mét lezing met horeca, maar heb geen coronatoegangsbewijs. Kan ik het ticket annuleren en restitutie vragen?
Je kunt natuurlijk altijd testen voor toegang en dat opslaan in uw CoronaCheckapp. Dat is ook geldig als coronatoegangsbewijs. Voor restitutiemogelijkheden verwijzen we naar: https://drentsmuseum.nl/nl/frida/faq#wijzigen