Openingstijden

T/m 7 okt, di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 8 okt, ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur, 
vr: 10.00 - 22.00 uur
Tickets uitsluitend online verkrijgbaar

+

Menu

Online bedrijfsuitje

‘De workshop was echt een schot in de roos. Een mooie combinatie van algemene en specifieke theorie en praktijk. Echt superleuk! Ook complimenten aan de mensen van het Drents museum die alles zo vakkundig en enthousiast brachten.’ - ervaring van een deelnemer  
 
Vanaf nu bieden wij de mogelijkheid om een online een bedrijfsuitje bij ons te volgen! Een van onze museumdocenten staat live in verbinding met jouw medewerkers. Iedereen kan het programma dus vanuit huis volgen. Het programma staat in het teken van Henk Helmantel en zijn stillevens. Zo wordt er stilgestaan bij het vakmanschap, de werkwijze en het leven van de Groningse schilder. Samen met de museumdocent ontleden de deelnemers de werken van Henk Helmantel door activerende kijkopdrachten, geeft de museumdocent een verdieping op zijn leven en ontwikkeling als schilder én wordt er een workshop stillevens maken gegeven.
 
Tijdens het workshopgedeelte gaan de medewerkers zelf aan de slag. Ze ontdekken hoe je een selectie van voorwerpen voor stillevens kunt maken, welke composities er zijn (en wat van ieder de kracht is) en hoe een schilder deze als schets op doek zet. Nadien kijken ze met andere ogen naar stillevens, weten ze hoe ze zijn opgezet en hebben ze inzicht gekregen in de ontwikkeling en werkwijze van meesterschilder Henk Helmantel.

Een gevarieerd en interactief programma waarin de deelnemers onder begeleiding van onze museumdocent hun bevindingen met elkaar delen. Zo kun je samen met jouw collega's in deze coronaperiode toch een verrijkende en inspirerende activiteit volgen. Ieder vanuit zijn/haar eigen huis.

Voor wie: volwassenen (min. 10 tot max. 49 personen)
Taal: Nederlands (Engels op aanvraag)
Wanneer: Op aanvraag
Duur: 120 minuten
Prijs: op aanvraag
Benodigdheden: laptop, pc, tablet of telefoon met camera

Reserveren

Wil je dit programma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. 

Horecaboxen

Het online bedrijfsevent uitbreiden met een horecabox? Kijk dan ook eens bij onze horecaboxen die wij in Assen gratis bezorgen.