Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Opkamer

Het Drents Museum is een nieuwe evenementenzaal rijker: de Opkamer! Deze zaal zit op een hele bijzondere plek, want deze ruimte bevindt zicht tussen twee historische gebouwen in. Aan de ene kant bevindt zich Statenzaal en aan de andere zijde grenst het aan de Abdijkerk. Boven Bar Brasserie Pingo bevindt zich de nieuwe zaal die straks kan worden gehuurd voor allerlei evenementen, zoals een vergadering, verjaardagsfeest, bedrijfspresentatie of borrel. De Opkamer kan in open verbinding staan met de beneden gelegen brasserie door middel van de glazen schuifwand. Dus of je nou op zoek bent naar een locatie voor een groot of klein gezelschap, bij het Drents Museum is van alles mogelijk!

Faciliteiten

De Opkamer beschikt over gratis wifi. In de zaal zijn een scherm*, laptop, geluidsinstallatie, twee handheld microfoons en headsets aanwezig. Indien nodig kun je in overleg extra faciliteiten, waaronder meubilair en apparatuur, inhuren.

* De Opkamer is voorzien van een 98”LCD/LED-scherm met HDMI aansluiting. 
 

Opstellingen

Tijdens de coronaperiode zijn de volgende opstellingen mogelijk in de Opkamer:

Opstelling Max. aantal
personen
Theater 40
School 30
Theater
met catering*
30

 

 

 


 

Extra

Maak jouw evenement onvergetelijk door het te combineren met een rondleiding door ons prachtige museumgebouw. Onze ervaren museumdocenten vertellen je gasten graag meer over de historie van het museum, de tentoonstellingen of nemen je mee langs de topstukken van het museum. 

Let op: vanwege corona zijn er op dit moment beperkte mogelijkheden m.b.t. rondleidingen.

 

* Catering

Uiteraard is het ook in deze tijd mogelijk om de bijeenkomst uit te breiden met een lunch, borrel of diner. Onze afdeling Events vertelt je graag welke mogelijkheden er zijn. 
 

  

Nieuwsgierig?

Meerdere zalen tegelijk huren? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.
Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.