Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Statenzaal

De Statenzaal is de meest sfeervolle ontvangstruimte van het museum. Tot 1973 vergaderden de Provinciale Staten in deze zaal. De ruimte heeft een prachtige historie en is rijkelijk versierd met schilderingen, houtsnijwerk en glas-in-loodramen. Deze sfeervolle zaal beschikt over een goede akoestiek en is een unieke omgeving voor jouw evenement.
 

 
 

Deze sfeervolle ruimte beschikt over een goede akoestiek en is een unieke omgeving voor jouw evenement.

Ontmoet de wereld in de Statenzaal
Deze Statenzaal is geschikt voor allerlei evenementen. Of het nu gaat om zakelijke recepties, (boek)presentaties, concerten, vergaderingen of een ander feestelijk moment. Ons team staat klaar om je te helpen bij het plannen en organiseren van jouw event.

Faciliteiten
De zaal heeft meerdere facilitaire mogelijkheden. Standaard zijn in de een beamer, scherm*, laptop, geluidsinstallatie en twee handheld microfoons aanwezig. Indien nodig kun je in overleg extra faciliteiten, waaronder meubilair en apparatuur, inhuren. 

*De Statenzaal is voorzien van een 98”LCD/LED-scherm met HDMI aansluiting.

Opstellingen
In de Statenzaal zijn verschillende opstellingen mogelijk, hieronder vind je een overzicht van de opstellingen in combinatie met het maximale aantal personen.

 

Reserveren
Meerdere zalen tegelijk huren? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.
Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. 

Meer weten over de mogelijkheden of wil je een zalenbezichtiging inplannen? Neem contact op met Renée Legebeke via r.legebeke@drentsmuseum.nl of vul het aanvraagformulier in. Liever telefonisch contact? Op maandag, woensdag en donderdag zijn we telefonisch bereikbaar op +31 (0) 6 29 06 09 92.