Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
let op: zondag 24 sept. 10.00 - 13.00 uur zijn wij moeilijk bereikbaar 

+

Menu

Statenzaal

De Statenzaal is de meest sfeervolle ontvangstruimte van het museum. Tot 1973 vergaderden de Provinciale Staten in deze zaal. De ruimte heeft een prachtige historie en is rijkelijk versierd met schilderingen, houtsnijwerk en glas-in-loodramen. Deze sfeervolle zaal beschikt over een goede akoestiek en is een unieke omgeving voor jouw evenement, zoals (boek)presentaties, concerten, (zakelijke) recepties of vergaderingen.
 

Faciliteiten

De Statenzaal beschikt over gratis wifi. In de zaal zijn een beamer, scherm*, laptop, geluidsinstallatie en twee handheld microfoons aanwezig. Indien nodig kun je in overleg extra faciliteiten, waaronder meubilair en apparatuur, inhuren.

*Vanaf heden is de Statenzaal voorzien van een 98”LCD/LED-scherm met HDMI aansluiting. 
 

Opstellingen

De volgende opstellingen zijn mogelijk in de Statenzaal:

Opstelling Max. aantal
personen
Diner 54
Cabaret 48
School 32
U-vorm 24
Vergadering 32
Theater 120
Lagerhuis 110
Ceremonie 98


 

Extra

Maak jouw evenement onvergetelijk door het te combineren met een rondleiding door ons prachtige museumgebouw. Onze ervaren museumdocenten vertellen je gasten graag meer over de historie van het museum, de tentoonstellingen of nemen je mee langs de topstukken van het museum. 

Let op: vanwege corona zijn er op dit moment beperkte mogelijkheden m.b.t. rondleidingen.

 

* Catering

Uiteraard is het ook in deze tijd mogelijk om de bijeenkomst uit te breiden met een lunch, borrel of diner. Onze afdeling Events vertellen graag welke mogelijkheden er zijn. 

 

 

 

Nieuwsgierig?

Meerdere zalen tegelijk huren? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.
Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. 

Meer weten over de mogelijkheden of wil je een zalenbezichtiging inplannen? Neem contact op met Renée Legebeke via r.legebeke@drentsmuseum.nl of vul het aanvraagformulier in. Liever telefonisch contact? Op werkdagen van maandag tot en met donderdag zijn we telefonisch bereikbaar via 06 29 06 09 92.