Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Statenzaal

Ook in de coronaperiode is het mogelijk om een evenement te organiseren in onze prachtige Statenzaal. 

De Statenzaal is de meest sfeervolle ontvangstruimte van het museum. Tot 1973 vergaderden de Provinciale Staten in deze zaal. De ruimte heeft een prachtige historie en is rijkelijk versierd met schilderingen, houtsnijwerk en glas-in-loodramen. Deze sfeervolle zaal beschikt over een goede akoestiek en is een unieke omgeving voor jouw evenement, zoals (boek)presentaties, concerten, (zakelijke) recepties of vergaderingen.
 

Faciliteiten

De Statenzaal beschikt over gratis wifi. In de zaal zijn een beamer, scherm*, laptop, geluidsinstallatie en twee handheld microfoons aanwezig. Indien nodig kun je in overleg extra faciliteiten, waaronder meubilair en apparatuur, inhuren.

*Vanaf heden is de Statenzaal voorzien van een 98”LCD/LED-scherm met HDMI aansluiting. 
 

Opstellingen

Tijdens de coronaperiode zijn de volgende opstellingen mogelijk in de Statenzaal:

Opstelling Max. aantal
personen
Theater 30
School 20
Theater
met catering*
26

 

 

 


 

Extra

Maak jouw evenement onvergetelijk door het te combineren met een rondleiding door ons prachtige museumgebouw. Onze ervaren museumdocenten vertellen je gasten graag meer over de historie van het museum, de tentoonstellingen of nemen je mee langs de topstukken van het museum. 

Let op: vanwege corona zijn er op dit moment beperkte mogelijkheden m.b.t. rondleidingen.

 

* Catering

Uiteraard is het ook in deze tijd mogelijk om de bijeenkomst uit te breiden met een lunch, borrel of diner. Onze afdeling Events vertellen graag welke mogelijkheden er zijn. 

 

 

 

Nieuwsgierig?

Meerdere zalen tegelijk huren? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.
Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.