Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in de zomervakantie ook open op maandag 10, 17, 24 en  31 juli + 7, 14, 21, 28 augustus 2017

+

Menu

Familiezondag

Op stap met de (klein)kinderen? Dan wil je samen iets beleven. En dat doe je in het Drents Museum. Bezoek bijvoorbeeld Het Grootste Poppenhuis van Nederland of volg de leuke en leerzame Familieroute door de tentoonstelling.
 

Drie keer per jaar zetten we het hele museum op zijn kop voor families met kinderen. Dat is tijdens de Familiezondagen. Op die dagen zijn er doorlopend bijzondere voorstellingen, actieve workshops en verrassende activiteiten voor het hele gezin. Houden jullie wel van een beetje gezelligheid en een lekker druk programma? Dan is de Familiezondag echt iets voor jullie!  

Machtige nomaden
Ze waren steenrijk en konden uitstekend vechten: de Liao uit Binnen-Mongolië. In het Drents Museum zijn deze zomer de duizend jaar oude schatten van dit machtige nomadenvolk uit China te zien. Op de laatste dag van de zomervakantie (Noord) organiseren wij allerlei interessante workshops en spannende demonstraties bij de tentoonstelling The Great Liao. Uiteraard met bijzondere tradities uit Binnen-Mongolië, zoals het fascinerende boventoonzingen, boogschieten en het jagen met roofvogels. De familiezondag is leuk voor jong & oud.

Voor wie: families met kinderen van 7-14 jaar  
Wanneer: zondag 3 september
Waar: op verschillende plekken in het museum
Tijd: 13.00-17.00 uur
Prijs: alle activiteiten tijdens de familiezondag zijn gratis
voor mensen die een kaartje voor het museum kopen

TIP! Familielezingen
Familielezingen zijn spannend, leuk en soms bizar. In oktober organiseert het Drents Museum de eerste serie familielezingen waarin wereldberoemde graven en grafvondsten centraal staan.
Leuk voor families met nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie.