Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Rondsnuffelen in de 18de eeuw

Deze kerstvakantie kun jij met de code sHEjTM gratis digitaal dwalen door het oudste stenen huis van Assen: het Ontvangershuis. Leuk om samen te doen! Klik hier om de online ontdekkingstocht (in 360*) door het Grootste Poppenhuis van Nederland te starten. Houd de code bij de hand, want zonder code heb je geen toegang tot de tour. 

250 jaar geleden ziet de wereld er heel anders uit: elektriciteit wordt nog niet gebruikt, duiven brengen post rond en het dragen van pruiken is helemaal hip. Huishoudster Tallegien Jans neemt jullie mee naar deze tijd. Zij ontvangt jullie binnen in het Ontvangershuis van de familie Van Lier en laat virtueel alle kamers zien. Wandel lekker rond en ontdek spelenderwijs een heleboel. Bijvoorbeeld wat voor spullen mensen 250 jaar geleden gebruiken, hoe hun muziek klinkt en wat ze eten. Doe met elkaar het spel en ervaar het leven in  de 18de eeuw.

Met je vrienden en familieleden digitaal dwalen door het oudste stenen huis van Assen? Dat kan nu met de online ontdekkingstocht (in 360*) door Het Grootste Poppenhuis van Nederland!

Voor wie: families met kinderen van 8 t/m 14 jaar
Wanneer: op aanvraag 
Prijs: tijdens de kerstvakantie gratis te doen met de code sHEjTM (geldig t/m 10 januari 2022)
Inloggen: https://tour.drentsmuseum.nl/
Duur: 30-45 minuten
Benodigdheden: een laptop/pc of tablet met internetverbinding om de online ontdekkingstocht te doen. We raden aan om met een à twee deelnemers per apparaat (laptop/pc/tablet) de tour te volgen.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.