Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

FAQ

Veelgestelde vragen

Uitstel Frida Kahlo
Heb je vragen naar aanleiding van het verplaatsen van de tentoonstelling Viva la Frida!? Kijk dan bij de speciale Frida FAQ: https://drentsmuseum.nl/nl/frida/faq

Vragen over online tickets? 
Klik hier.

Wat kost een toegangsticket?
Volwassenen betalen € 15,00 voor een ticket, tenzij er een tentoonstellingswissel is. Dan betalen volwassenen € 8,00. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Klik hier voor een volledig overzicht van onze toegangsprijzen.

Waar kan ik een toegangsticket kopen?
Tickets zijn te koop aan de kassa in het museum. Van tevoren online aanschaffen kan ook: klik hier.

Heb je een vraag over online tickets?
Kijk dan gerust bij de FAQ op onze ticketpagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk via 020 - 893 4338 of support@globalticket.nl. Bereikbaar van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Kan ik in het museum een Museumkaart aanschaffen?
Museumkaarten zijn te koop aan de kassa van het museum. De voorwaarden omtrent de Museumkaart zijn onlangs gewijzigd. Klik hier voor meer informatie of om online een Museumkaart te bestellen.

Wanneer is het museum geopend?
Het Drents Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens feestdagen en in schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend. Het museum is gesloten op de volgende dagen: nieuwjaarsdag (1 januari), Koningsdag (27 april) en eerste kerstdag (25 december). Klik hier voor een volledig overzicht van de openingstijden en -dagen van het museum en de Museumtuin.

Waar is het Drents Museum?
Het Drents Museum bevindt zich aan de Brink 1 in Assen, op loopafstand van het trein- en busstation. Klik hier voor routebeschrijvingen en parkeermogelijkheden.

Is het museum goed toegankelijk voor mindervaliden?
Het grootste deel van het museum is goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. De meeste verdiepingen zijn bereikbaar met de lift en er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. In het museum zijn gratis rolstoelen, rollators en vouwkrukjes aanwezig voor iedereen die hier gebruik van wil maken. Omdat het aantal rolstoelen en rollators beperkt is, raden wij aan te reserveren via +31 (0)592 - 377 773. Helaas is een deel van het monumentale gedeelte van het museum minder goed te bereiken. Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid en over rostoel- en scootmobielgebruik in het museum. Informatie over toegankelijkheid met kinderwagens en buggy's vind je hier.

Begeleiders (op vertoon van een OV-begeleiderskaart) en geregistreerde hulp- en geleidehonden zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen kosteloos mee het museum in.

Waar kan ik mijn bagage kwijt tijdens mijn museumbezoek?
Paraplu's en tassen die groter zijn dan A4-formaat mogen niet mee de tentoonstellingszalen in. Je kunt je spullen kwijt in de gratis kluisjes (inworp 1 euromunt met terruggave, of vraag naar de speciale muntjes bij de Infobalie) bij de garderobe.

Ik kom samen met mijn familie naar het museum. Wat is te doen voor kinderen?
Wat leuk dat je voornemens bent om naar het museum te komen! In het museum is er genoeg te beleven voor jong en oud. Vooral Grootste Poppenhuis van Nederland en Codename: Energy zijn van harte aan te raden voor families met kinderen.Wij geven je graag tien tips om het bezoek aan het Drents Museum met kinderen nog leuker te maken.

Is er een café in het museum?
Bar Brasserie Pingo is te vinden in het hart van het oude museumgedeelte. Hier kun je koffie drinken met gebak, maar ook maaltijdsalades, sandwiches en bittergarnituur staan op het menu. De openingstijden van het café en het museum zijn gelijk, namelijk dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kun je winkelen in het Drents Museum?
Jazeker. Het Drents Museum heeft een prachtige Museumshop met een uiteenlopend assortiment van originele cadeaus, exclusieve designartikelen, leuke souvenirs en bijzondere boeken. De openingstijden van de Museumshop zijn gelijk aan die van het museum, namelijk dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Welke tentoonstellingen zijn er nu te zien?
Het Drents Museum heeft altijd een aantal wisselende tentoonstellingen. Klik hier voor een overzicht van de huidige tentoonstellingen.

Bekijk ook onze vaste collectie.

Kan ik Vriend worden van het Drents Museum?
Ja, graag! We zijn erg blij met de steun van onze vrienden, maar de vriendschap biedt jou ook voordelen. Zo krijg je gratis toegang tot het museum, worden er speciale Vriendenbijeenkomsten georganiseerd en word je uitgenodigd voor exclusieve Vriendenreizen en -excursies. Klik hier voor alle informatie over Vrienden van het Drents Museum en andere manieren om ons te steunen.

Mag ik foto's maken in het museum?
Ja, dat mag. Als je geen flits en statief gebruikt, vinden we het prima dat je foto's maakt in het museum. Deel je ze ook even met ons via Facebook, Twitter of Instagram?

Heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@drentsmuseum.nl, bel naar +31 (0)592 - 377 773 of vul het contactformulier op onze website in.