Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Afspeellijsten

Kun je geen genoeg krijgen van Frida Kahlo of van Mexico? Dan staan er twee afspeellijsten voor je klaar op Spotify; een lijst met Frida's Favorieten en een lijst met nummers Geïnspireerd op Frida. 

Frida's Favorieten

Muziek was onmisbaar in het leven van Frida Kahlo. Als kind luisterde ze naar de muziek die haar vader op de piano speelde; Beethoven en Strauss. Later, in New York, kwam ze in aanmerking met jazz-muziek. En uiteraard was de Mexicaanse Folk met Mariachi's ook erg belangrijk voor haar. In deze afspeellijst staan de favoriete nummers van Frida Kahlo. 

 

Geïnspireerd door Frida

Frida Kahlo verwijst vaak naar popualire muziek in haar schilderijen. Inmiddels is het omgekeerd. Frida Kahlo is zo populair, dat zij zelf een inspirator is voor popartiesten. Zoals de zanger Chris Martin werd geïnspireerd door het schilderij 'Viva La Vida' en vernoemde zijn nummer naar het werk. Ook Madonna verwijst in haar videclips vaak naar Frida Kahlo. Zij heeft zelfs een paar werken van haar thuis hangen. In de playlist 'Geïnspireerd door Frida' staan deze nummers.