Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Daily Mail

Ook in het Britse Dagblad Daily Mail stond een artikel over Frida Kahlo in Assen. Lees het artikel hier. 

Matthijs draait door

Zaterdagavond 16 oktober was Joris Linssen te gast bij het tv-programma 'Matthijs gaat door'. Joris Linssen is namelijk groot fan Mexico en van Frida Kahlo. Tijdens de uitzending vertelt Joris Linssen over zijn favoriete schilderij van Frida Kahlo 'De gebroken zuil' en over 'Viva La Frida!' in het Drents Museum. Ook wordt het nummer Viva La Fida van Coldplay, geïnspireerd op Frida Kahlo, gezongen door Sarah Jane en begeleid door Sven Hemmond Big Band. 

Het item is (vanaf 11.13 minuut) te zien in de uitzending van 'Matthijs gaat door' via NPO Start. 

 

Nieuwsuur

Ook Nieuwsuur besteedde aandacht aan Frida Kahlo. Tijdens de uitzending kwam niet alleen onze hoofdconservator Annemiek Rens aan het woord, maar kwamen ook Perla Laberthe van Museo Frida Kahlo en Cathelijne Blok van The TittyMag aan het woord. In de uitzending komen bijzonder beelden en schilderijen van Frida Kahlo aan bod.

Podcast Hooggeëerd Publiek

In de podcastuitzeding van Hoogeëerd Publiek op 30 september was Paul Klarenbeek (Coördinator Marketing en Communicatie) als gast aanwezig om meer te vertellen over Viva La Frida! Hoogeëerd Publiek is de cultuurpodcast van het Noorden. Elke twee weken praten twee verslaggevers over de meest fascinerende, geweldige en beste cultuurevenementen van Friesland, Groningen, Drenthe en de rest van Nederland.

Tijd voor Max

Onze hoofdconservator Annemiek Rens was maandag 4 oktober te gast in de uitzending van Tijd voor Max. In de uitzending praat Annemiek Rens samen met Martine van Os over Viva La Frida, wat Frida Kahlo zo bijzonder maakt en haar reis naar Mexico-stad. 

NOS: 'Frida Kahlo in het Drents Museum'

Ook NOS besteed een artikel aan Frida Kahlo en de tentoonstelling Viva La Frida! in het Drents Museum. In het artikel gaan ze dieper in op het leven van Frida Kahlo en wat haar zo bijzonder maakt. 

Metershoog beeld van Frida Kahlo

Naast de muurschilderingen en versieringen in het centrum van Assen, komt er ook weer een metershoog beeld op de Kop van de Vaart. RTV Drenthe sprak met de maker van het beeld, Eelco Bügel van Blow-Up Industry. Hij vertelt meer over de manier waarop het beeld gemaakt wordt en wanneer het beeld onthuld wordt! Ook geven ze al een sneakpeek van het beeld in hun artikel weg. 

Muurschilderingen duiken op in Assen

RTV Drenthe plaatste een uitgebreid artikel over de muurschilderingen in Assen, want ook het centrum van Assen staat in het teken van Frida Kahlo en de Mexicaanse sferen. Op verschillende plekken in de stad zijn muurschilderingen te zien, geïnspireerd op Frida Kahlo. Zo zijn er  muurschilderingen te zien in de Beilerstraat, Torenlaan en de Brinkstraat. Ook Tex Mex Restaurant Bramigo heeft de gevel van het pand versierd in Frida Kahlo stijl. Tussen deze locaties loopt ook een wandelroute waardoor bezoekers ook nog de mooie binnenstad van Assen te zien krijgen. 

Museumtijdschrift

Vanaf september ligt ook de nieuwste editie van het Museumtijdschrift in de winkels, met op de cover niemand minder dan Frida Kahlo in het Drents Museum! In het Museumtijdschrift staat onder andere een uitgebreid artikel door Jet van der Sluis over het leven en de werken van Frida Kahlo. Daarnaast kun je verschillende columns lezen en meer over de mooiste tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Het Museumtijdschrift is verkrijgbaar in de boekhandels of via de website van Museumtijdschrift. 

Close up documentaire: Frida Kahlo

Op 1 september werd de Close up documentaire over het leven van Frida Kahlo uitgezonden op NPO2. In deze documentaire ontdek je meer over het roerige leven van Frida Kahlo en de symbolieke en geheime betekenissen achter haar kunstwerken. Ook laat de documentaire alvast wat van haar mooiste kunstwerken zien en zo kun je alvast in de stemming komen voor Viva La Frida! Extra leuk is dat deze kunstwerken zoals 'Zelfportret met aapje',  'Mijn voedster en ik', 'Henry Ford Hospital' en 'De gebroken zuil', vanaf 8 oktober te zien zijn in het Drents Museum. 

De documentaire 'Close up: Frida Kahlo' kun je terugkijken via NPO Start.

 

 

Spraakmakers, NPO Radio 1

Op 9 september 2020 was onze conservator Annemiek Rens samen met kunsthistorica Karin Haanappel te gast bij NPO Radio1 om te vertellen over Frida Kahlo. Ze spraken over haar levensverhaal en haar kunstwerken en de tentoonstelling Viva la Frida! 

Rens vertelt onder andere dat Frida Kahlo sinds jongs af aan al een enorme inspiratiebron voor haar was.

Luister of bekijk hier het fragment.