Openingstijden

T/m 7 okt, di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 8 okt, ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur, 
vr: 10.00 - 22.00 uur
Tickets uitsluitend online verkrijgbaar

+

Menu

Spraakmakers, NPO Radio 1

Op 9 september 2020 was onze conservator Annemiek Rens samen met kunsthistorica Karin Haanappel te gast bij NPO Radio1 om te vertellen over Frida Kahlo. Ze spraken over haar levensverhaal en haar kunstwerken en de tentoonstelling Viva la Frida! 

Rens vertelt onder andere dat Frida Kahlo sinds jongs af aan al een enorme inspiratiebron voor haar was.

Luister of bekijk hier het fragment.

Close up documentaire: Frida Kahlo

Op 1 september werd de Close up documentaire over het leven van Frida Kahlo uitgezonden op NPO2. In deze documentaire ontdek je meer over het roerige leven van Frida Kahlo en de symbolieke en geheime betekenissen achter haar kunstwerken. Ook laat de documentaire alvast wat van haar mooiste kunstwerken zien en zo kun je alvast in de stemming komen voor Viva La Frida! Extra leuk is dat deze kunstwerken zoals 'Zelfportret met aapje',  'Mijn voedster en ik', 'Henry Ford Hospital' en 'De gebroken zuil', vanaf 8 oktober te zien zijn in het Drents Museum. 

De documentaire 'Close up: Frida Kahlo' kun je terugkijken via NPO Start.

 

 

Museumtijdschrift

Vanaf september ligt ook de nieuwste editie van het Museumtijdschrift in de winkels, met op de cover niemand minder dan Frida Kahlo in het Drents Museum! In het Museumtijdschrift staat onder andere een uitgebreid artikel door Jet van der Sluis over het leven en de werken van Frida Kahlo. Daarnaast kun je verschillende columns lezen en meer over de mooiste tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Het Museumtijdschrift is verkrijgbaar in de boekhandels of via de website van Museumtijdschrift.