Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Film: Meet Frida

Wil je ten volle genieten van de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo? Bekijk dan voorafgaand aan de tentoonstelling de korte introductievideo Meet Frida in de Abdijkerk van het Drents Museum.

In 9 minuten zie je de belangrijkste gebeurtenissen uit de roerige tijd waarin zij leefde en haar turbulente leven, inclusief haar liefde voor Diego Rivera, de reizen naar Amerika en Europa en haar successen als kunstenaar. Daarna hebben haar schilderijen en haar persoonlijke bezittingen, zoals haar korsetten, kleding en sieraden nóg meer betekenis!

Meet Frida is elke dag, ieder kwartier te zien in de Abdijkkerk van het museum (in het oude gedeelte van het gebouw). Als je via de hoofdingang de trap naar beneden afgaat, loop je langs de museumshop, richting Bar Brasserie Pingo. Volg daarbij de blauwe lijn op de vloer!

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.