Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Frida in Assen

De binnenstad van Assen staat in het teken van Mexicaanse sferen en Frida Kahlo. De etalages van winkels hangen vol met Frida Kahlo, restaurants zijn versierd en overal hangen Frida vlaggetjes. 

Wandelroute door Assen

Speciaal tijdens Viva La Frida! loopt er een wandelroute door de binnenstad van Assen. De 'Frida in Assen City Experience' leid je door de versierde straten en langs de 14 bijzondere kunstwerken gemaakt door lokaal talent. De wandelroute is op elk gewenst moment te volgen en gratis af te halen bij de infobalie van het museum of bij het VVV Kantoor (Marktstraat 8). Je kunt hem ook gratis downloaden via www.ditisassen.nl. 

 

Bramigo wrapped

In de binnenstad van Assen vind je op de hoek van de Groninger-/Rolderstraat het tex-mexrestaurant Bramigo. De eigenaar van Bramigo; Bram Grit is is fervent kunstliefhebber en een echte Frida Kahlo fan! Speciaal tijdens Viva La Frida! heeft hij de gevel van zijn restaurant aangekleed in Frida stijl. In deze video zie je de opbouw van het kunstwerk. Ontworpen door Katja Manak en uitgevoerd door Multicopy Assen.

Bekijk de video over Bramigo. 

 

 

Muurschildering Torenlaan

Bij de parkeergagare 'Drents Museum' is de muurschildering 'De ontmoeting' te zien. Deze muurschildering is geschilderd door Roos Vink en Michel Velt. De muurschildering staat voor de ontmoeting tussen het werk van Frida Kahlo en hun eigen werk. In deze video vertellen Roos Vink en Michel Velt meer over hoe de muurschildering tot stand is gekomen. 

Bekijk de video over de muurschildering in  de Torenlaan. 

Streetart Beilerstraat 

In de Beilerstraat is de indrukwekkende muurschildering 'Frida' te zien, gemaakt door Roman de Laporte alias Jack Lack. Volgens hem was Frida haar tijd ver vooruit en representeerde ze een nieuwe beweging. In deze video vertelt Jack Lack het verhaal achter het werk dat hij maakte

Bekijk de video over de streetart in de Beilerstraat.