Openingstijden

di t/m zo: 11 - 17 uur
bestel tickets online 

+

Menu

Lezingen

De grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo is verplaatst naar het najaar van 2021. De tentoonstelling gewijd aan de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954) die aanvankelijk gepland stond voor het najaar van 2020, vindt nu precies één jaar later plaats: van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022.

Er zijn voor Viva la Frida! tickets beschikbaar mét en zónder lezing. De prijs van een 'ticket met lezing' is € 5,00 hoger dan de prijs van een regulier ticket. De lezingen worden gegeven in de Statenzaal, welke een kwartier voor de starttijd toegankelijk is. In verband met verwachte drukte, vragen we je om op tijd te komen. De lezing duurt ongeveer een uur.

Viva la Frida! lezing

vrijdag & zondag om 14.00 uur 

Iedereen kent Frida. Tenminste het beeld van de vrouw met de bloem in het haar en de monobrauw. Maar wie gaat werkelijk schuil achter dit beeld? Onze museumdocenten nemen je tijdens de lezing Viva la Frida graag mee op reis door het woelige leven van ’s werelds grootste vrouwelijke kunstenaar en symbool van het feminisme: Frida Kahlo (1907-1954). Onderweg maak je kennis met het onrustige Mexico van vlak na de revolutie, de familie van Frida en haar markante echtgenoot en muurschilder Diego Rivera. De kleurrijke werken van Frida vormen de rode draad tijdens deze lezing. Samen vertellen die werken haar fascinerende levensverhaal. 

De 'Viva la Frida! lezing' wordt aangeboden op een aantal vrijdagen en zondagen.
Let op: het aantal kaarten dat hiervoor beschikbaar is, is beperkt. Bij het bestellen van tickets ziet u voor welke data er nog kaarten zijn. 

 

Bestel tickets met lezing