Openingstijden

gesloten tot 1 juni 2020

+

Menu

Lezingen

Er zijn voor Viva la Frida! tickets beschikbaar mét en zonder lezing. Er worden twee lezingen aangeboden waaruit je kunt kiezen: de Viva la Frida! lezing en de lezing Frida's liefdes.

De prijs van een 'ticket met lezing' is € 5,00 hoger dan de prijs van een regulier ticket. De lezingen worden gegeven in de Statenzaal, welke een kwartier voor de starttijd toegankelijk is. In verband met verwachte drukte, vragen we je om op tijd te komen. De lezing duurt ongeveer een uur.

Viva la Frida! lezing

zondag om 14.00 uur

Iedereen kent Frida. Tenminste het beeld van de vrouw met de bloem in het haar en de monobrauw. Maar wie gaat werkelijk schuil achter dit beeld? Onze museumdocenten nemen je tijdens de lezing Viva la Frida graag mee op reis door het woelige leven van ’s werelds grootste vrouwelijke kunstenaar en symbool van het feminisme: Frida Kahlo (1907-1954). Onderweg maak je kennis met het onrustige Mexico van vlak na de revolutie, de familie van Frida en haar markante echtgenoot en muurschilder Diego Rivera. De kleurrijke werken van Frida vormen de rode draad tijdens deze lezing. Samen vertellen die werken haar fascinerende levensverhaal. 

De 'Viva la Frida! lezing' wordt iedere zondag aangeboden. Let op: het aantal kaarten dat hiervoor beschikbaar is, is beperkt. 

Lezing Frida's Liefdes

vrijdag om 14.00 uur

Frida Kahlo had vele liefdes: haar kunst, haar kleding, haar dieren en haar geliefde vaderland Mexico. Maar centraal in haar leven stond kunstenaar Diego Rivera. Frida ontmoette Diego op 15-jarige leeftijd. Ze viel als een blok voor zijn kunst, zijn politieke ideeën en vooral voor hemzelf. Ondanks het leeftijdsverschil van ruim twintig jaar trouwde het stel in 1929. Wat volgde was een stormachtig liefdesleven. Frida en Diego waren in allerlei opzichten elkaars grootste fans, maar hadden beiden verschillende buitenechtelijke affaires. Ze scheidden van elkaar, om uiteindelijk toch weer te hertrouwen. Onze museumdocenten bieden je tijdens deze lezing graag een inkijkje in de vele liefdes van Frida.

De lezing 'Frida's liefdes' wordt op een aantal vrijdagen aangeboden. Bij het bestellen van tickets kunt u zien op welke dagen deze beschikbaar is.