Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Méér Mexico

Dit jaar is met recht een Mexico-jaar te noemen. Naast onze grote Viva la Frida! tentoonstelling kun je ook in Amstelveen en Leiden terecht voor grote Mexico-gerelateerde tentoonstellingen. De kick off van het Mexico jaar vindt plaats eind mei in Amstelveen in het Cobramuseum, waar je kunt genieten van Kahlo’s intrigerende werken, maar ook van werken van haar Mexicaanse tijdgenoten en levenspartner Diego Rivera. Het Volkenkundig Museum in Leiden toont prachtige objecten van de Azteken. Zowel Kahlo als Rivera zijn geïnspireerd door de Meso Amerikaanse culturen. Ze lieten zelfs een model van een Azteekse tempel bouwen op de binnenplaats van hun huis (The Blue House in Coyoacán, Mexico-Stad, nu een museum). 

Internationaal Filmfestival Assen
11, 12 en 13 maart

In het weekend van 11 t/m 13 maart 2022 vindt de 42ste editie van IFA plaats. Een van de films die dan te zien is in DNK is Chavela. Het is een prachtig portret van de Mexicaanse zangeres en actrice Chavela Vargas die in de jaren 40 een affaire had met Frida Kahlo. De film was in 2019 publieksfavoriet van IFA: hét filmfestival waar vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Met actuele arthousehits, toonaangevende documentaires, programmapijlers als Gender Benders en World Views, verdiepende inleidingen en kortfilmcompetities voor nieuw talent. Chavela is op zaterdag 12 maart om 11.45 uur te zien in DNK met voorafgaand een inleiding van Annemiek Rens, onze hoofdconservator en samensteller van Viva la Frida! Kijk voor meer informatie en tickets op filmfestivalassen.nl 

Wandelroute: heel Assen in Mexicaanse sferen

Ook de binnenstad van Assen staat in het teken van Frida Kahlo en de Mexicaanse sferen. Tijdens een speciale wandelroute kun je genieten van de verschillende Frida Kahlo muurschilderingen en het grote Frida Kahlo beeld aan de Vaart. De wandelroute is te downloaden via www.ditisassen.nl of hij kan worden opgehaald bij de infobalie van het museum of bij de VVV (Marktstraat 8).

Tentoonstelling AZTEKEN, Museum Volkenkunde Leiden
6 augustus 2021 t/m 27 maart 2022

De Azteken: één van de iconische beschavingen uit de wereldgeschiedenis. Bouwers van kolossale piramides en een rijk dat grote delen van Midden-Amerika omvatte.
Precies 500 jaar geleden werd dit grote rijk vernietigd door enkele honderden Spaanse kolonisten en hun inheemse geallieerden. Dit historische feit is de aanleiding voor de internationale tentoonstelling die vanaf 6 augustus Museum Volkenkunde aandoet.

Er zijn volop unieke topstukken uit internationale musea, zelfs voorwerpen die nog niet eerder buiten Mexico te zien zijn geweest. De expositie is geschikt voor jong en oud. In het Aztekenlab kun je dagelijks terecht voor afwisselende opdrachten en speciaal voor families is er bovendien een interactieve kinderlijn met de slang Coatl als gids. Kijk voor meer informatie en tickets op volkenkunde.nl  

 

Viva la Frida! afspeellijsten  

Om alvast in de stemming te komen voor je bezoek aan Viva La Frida! kun je genieten van onze Viva la Frida! Spotify afspeellijsten. In de lijsten staan Frida's favoriete nummers en nummers die op haar en haar werk geïnspireerd zijn. 

Afspeellijsten Viva la Frida!