Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Méér Mexico

Dit jaar is met recht een Mexico-jaar te noemen. Naast onze grote Viva la Frida! tentoonstelling kun je ook in Amstelveen en Leiden terecht voor grote Mexico-gerelateerde tentoonstellingen. De kick off van het Mexico jaar vindt plaats eind mei in Amstelveen in het Cobramuseum, waar je kunt genieten van Kahlo’s intrigerende werken, maar ook van werken van haar Mexicaanse tijdgenoten en levenspartner Diego Rivera. Het Volkenkundig Museum in Leiden toont prachtige objecten van de Azteken. Zowel Kahlo als Rivera zijn geïnspireerd door de Meso Amerikaanse culturen. Ze lieten zelfs een model van een Azteekse tempel bouwen op de binnenplaats van hun huis (The Blue House in Coyoacán, Mexico-Stad, nu een museum). 

Arts in Cinema – Frida Kahlo
7 oktober tot en met 22 november

De documentaire over feministisch icoon, revolutionair en kunstenaar Frida Kahlo, waarin de focus ligt op haar uitzonderlijke artistieke talent is vanaf 7 oktober te zien in DNK in Assen. Bezoekers die tussen 8 oktober en 22 november een bezoek brengen aan Viva la Frida! ontvangen enkele dagen voor hun bezoek een mail met daarin een kortingscode voor de film. Kijk voor de speeldata en het bestellen van tickets op www.dnk.nl

Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt Exhibition On Screen in de film de buitengewone symboliek en thema’s in Frida Kahlo’s schilderijen. We bekijken haar alomtegenwoordige zelfportretten maar ook haar minder bekende werken die resulteerden in een feest van levendigheid en kleur op het scherm. Diep ontroerend en soms schokkend, nemen de schilderijen van Frida ons mee op een boeiende ontdekkingsreis in de geest van een van de meest duurzame en misschien wel ’s werelds meest favoriete vrouwelijke kunstenaar van de 20ste eeuw. Kijk voor meer informatie en speeldata op drentsmuseum.nl

Wandelroute: heel Assen in Mexicaanse sferen

Ook de binnenstad van Assen staat in het teken van Frida Kahlo en de Mexicaanse sferen. Tijdens een speciale wandelroute kun je genieten van de verschillende Frida Kahlo muurschilderingen en het grote Frida Kahlo beeld aan de Vaart. De wandelroute is te downloaden via www.ditisassen.nl of hij kan worden opgehaald bij de infobalie van het museum of bij de VVV (Marktstraat 8).

Tentoonstelling AZTEKEN, Museum Volkenkunde Leiden
6 augustus 2021 t/m 20 februari 2022

De Azteken: één van de iconische beschavingen uit de wereldgeschiedenis. Bouwers van kolossale piramides en een rijk dat grote delen van Midden-Amerika omvatte.
Precies 500 jaar geleden werd dit grote rijk vernietigd door enkele honderden Spaanse kolonisten en hun inheemse geallieerden. Dit historische feit is de aanleiding voor de internationale tentoonstelling die vanaf 6 augustus Museum Volkenkunde aandoet.

Er zijn volop unieke topstukken uit internationale musea, zelfs voorwerpen die nog niet eerder buiten Mexico te zien zijn geweest. De expositie is geschikt voor jong en oud. In het Aztekenlab kun je dagelijks terecht voor afwisselende opdrachten en speciaal voor families is er bovendien een interactieve kinderlijn met de slang Coatl als gids. Kijk voor meer informatie en tickets op volkenkunde.nl  

 

Viva la Frida! afspeellijsten  

Om alvast in de stemming te komen voor je bezoek aan Viva La Frida! kun je genieten van onze Viva la Frida! Spotify afspeellijsten. In de lijsten staan Frida's favoriete nummers en nummers die op haar en haar werk geïnspireerd zijn. 

Afspeellijsten Viva la Frida!

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.