Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Onderwijs

Als ze 18 is, begint de Mexicaanse Frida Kahlo met schilderen. Ze maakt honderden tekeningen en zeker 140 schilderijen voordat ze op haar 47ste overlijdt. Kahlo is vooral bekend vanwege haar zelfportretten. Het zijn er 55 en ze zitten boordevol symbolen. Zo verwijzen spijkers en prikkeldraad naar de pijn die ze altijd heeft na een busongeluk. Dieren symboliseren de kinderen die ze niet kan krijgen of staan voor het Mexico van voor de Spaanse overheersing. Met de objecten en symbolen laat Kahlo zien hoe ze zich voelt en wat haar standpunten zijn. Ze verbeeldt haar identiteit.

In dit onderwijsprogramma is ‘identiteit’ het uitgangspunt. Dat sluit mooi aan op de belevingswereld van jongeren. Samen met een museumdocent onderzoeken je leerlingen de symboliek in de kunstwerken van Frida Kahlo. Ook proberen ze meer over hun eigen identiteit te weten te komen. Waar staan ze voor, wat vinden ze belangrijk, wat willen ze bereiken? Met behulp van een enorme keuze aan objecten en achtergronden, maakt elke leerling uiteindelijk een eigentijds fotoportret à la Kahlo.
 

Voor wie: bovenbouwleerlingen Primair Onderwijs en
onderbouwleerlingen Voortgezet Onderwijs
Wanneer: op aanvraag
Tijd: Op maandag, dinsdag en woensdag tussen 8.45 en 10.15 uur
Duur: 75 minuten 
Prijs: € 4 per leerling 
Max: 30 leerlingen

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl