Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Podcast: Op zoek naar Frida Kahlo in Mexico-Stad

Begin maart 2020, vlak vóór de lockdown, gingen we ter voorbereiding op de tentoonstelling Viva la Frida! met een groep Nederlandse journalisten op persreis naar Mexico-Stad.

Freelance journalist Jeroen Wielaert maakte een tweedelige podcast over het bezoek aan Museo Frida Kahlo (La Casa Azul) en Museo Dolores Olmedo, waar de werken en objecten vandaan komen die straks in Assen te zien zijn.

Een mooie opmaat naar Viva la Frida! die 8 oktober 2021 opengaat voor publiek.

 

Deel 1. Museo Frida Kahlo

In deel 1 van de podcast reis je mee in de bus naar La Casa Azul, het Blauwe Huis waar Frida en Diego Rivera woonden.Onze hoofdconservator Annemiek Rens neemt je mee door het huis en staat met Jeroen Wielaert stil bij Frida's kunstwerken, slaapkamer, jurken, korsetten en meer. 

Op donderdag 2 september volgt deel 2, stay tuned.

Wist je al dat we bij de tentoonstelling een podcastserie over Frida's liefdes gaan maken? Cathelijne Blok gaat hiervoor in gesprek met diverse gasten. Lees meer.

 

Deel 2 Museo Dolores Olmedo

Pauwen, naakthonden en de prachtige 16de-eeuwse hacienda ‘La Noria’ in de wijk Xochimilco vormen het decor van het bezoek aan Museo Dolores Olmedo, dat een van de grootste verzamelingen van Frida Kahlo-werken ter wereld heeft.

Jeroen Wielaert gaat in gesprek met directeur Carlos Philips Olmedo, die Frida Kahlo en Diego Rivera gekend heeft. Samen met Harry Tupan, directeur Drents Museum, probeert hij ‘de magneet’ Frida Kahlo te bevatten en bespreekt hij met hoofdconservator Annemiek Rens deze topstukkencollectie, die naar het Drents Museum komt.

 

Drents Museum · 2. Museo Dolores Olmedo