Openingstijden

di t/m zo: 10.00 - 18.00 uur 
in vakanties op maandag ook open

+

Menu

Kinderfeestje

Ben jij jarig en wil je een historisch leuk feestje? Vier dan je verjaardag in het Drents Museum. Je kunt kiezen uit twee feestjes: 'Hoe hoort het eigenlijk' en 'Het verdwenen geld van meneer Van Lier'. Moeilijk hè? Eén ding kunnen we je verzekeren: de feestjes zijn allemaal verrassend. Kom je er niet uit? Dan kom je volgend jaar toch gewoon weer! Wij wensen je vast een fijne verjaardag.
 

Voor wie: voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Duur: 90 minuten
Kosten: 8 kinderen € 80,00 (incl. 2 volwassenen), meerprijs per kind € 10,00 p.p.
 

Feestjes

Hoe hoort het eigenlijk (voor meisjes)
Voor de meisjes is er de mogelijkheid om in het Poppenhuis door Barbara van Lier te worden opgeleid tot keurige jongedames. Tijdens dit feestje komen alle vaardigheden aan bod die meisjes in de 18e eeuw moesten beheersen. Hierbij moet worden gedacht aan waaiertaal, het samenstellen van een goede maaltijd en het schrijven van gedichten. Uiteindelijk ontvangt iedere deelneemster aan het einde een oorkonde voor de opleiding.

Het verdwenen geld van meneer Van Lier
In 1785 moet Johannes van Lier vluchten: hij krijgt de schuld van de grote financiële misstanden in het Landschap Drenthe. Er mist namelijk 140.000 gulden uit de kas! Maar is Johannes inderdaad schuldig, zoals iedereen beweert?

Tijdens dit verjaardagsfeest gaan jullie in het Poppenhuis op onderzoek uit om de waarheid rond het verdwenen geld van meneer van Lier boven tafel te krijgen. Door geheime aanwijzingen is het mogelijk om het geld uit de kas terug te vinden. Lukt het jullie? Een spannend spel, met een onverwachte afloop.
 

Eten & drinken

Hebben jullie honger gekregen na het feestje en wil je afsluiten met iets lekkers? Of wil je van tevoren een stukje taart? Ook dat kan in het museum, bij onze Bar Brasserie Pingo.
 

Ranja € 1,00 per glas
Taart voor 10 pers. met naam van de jarige € 37,50
Taart met limonade voor 10 personen € 45,00
Aardbeiensmoothie, miniburger en verrassingsijsje € 8,75 p.p.
Zandtaartjes versieren € 3,25 p.p.
Spekspies en fruitspies met knettersuiker € 3,00 p.p.
Pannenkoeken met stroop, suiker, jam en ranja € 6,50 p.p.
Patat met minisnacks, appelmoes, mayonaise en ranja € 7,00 p.p.

 

Reserveren

Heb je een keuze gemaakt? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze boekingsmedewerkers neemt snel contact met je op. Wij raden je aan een kinderfeestje minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je jouw kinderfeestje bij ons wilt vieren.