Open: di t/m zo van 11.00 - 17.00 uur
Extra geopend op maandagen in de zomervakantie

Online uitje: Henk Helmantel en zijn stillevens

‘De workshop was echt een schot in de roos. Een mooie combinatie van algemene en specifieke theorie en praktijk. Echt superleuk! Ook complimenten aan de mensen van het Drents museum die alles zo vakkundig en enthousiast brachten.’ - ervaring van een deelnemer

In deze coronaperiode hebben we een speciaal online-uitje ontwikkeld. Tijdens dit programma sta je live in verbinding met een van onze museumdocenten en is vanuit huis te volgen. Het programma staat in het teken van Henk Helmantel en zijn stillevens. Het vakmanschap, de werkwijze en het leven van de Groningse schilder staan centraal. Samen met de museumdocent ontleed je samen de werken van Henk Helmantel door activerende kijkopdrachten, geeft de museumdocent een verdieping over zijn leven en ontwikkeling als schilder én volg je de workshop stillevens maken.

Tijdens het workshopgedeelte ga je zelf aan de slag. Je ervaart hoe je een selectie van voorwerpen voor stillevens kunt maken, welke composities er zijn (en wat van ieder de kracht is) en hoe een schilder deze als schets op doek zet. Nadien kijk je met andere ogen naar stillevens, weet je hoe ze zijn opgezet en heb inzicht gekregen in de ontwikkeling en werkwijze van meesterschilder Henk Helmantel.

Een gevarieerd en interactief programma waarin de deelnemers onder begeleiding van onze museumdocent hun bevindingen met elkaar delen. Zo kun je samen met familie, vrienden of kennissen in deze coronaperiode toch een verrijkende en inspirerende activiteit volgen. Ieder vanuit zijn/haar eigen huis.

Voor wie: volwassenen (min. 10 tot max. 49 personen)
Taal: Nederlands (Engels op aanvraag)
Wanneer: Op aanvraag
Duur: 120 minuten
Prijs: op aanvraag
Benodigdheden: laptop, pc, tablet of telefoon met camera

Reserveren

Wil je dit programma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.