Openingstijden en toeslag:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in de zomervakantie ook op maandag open!
(let op: KINK is niet open op zondag en maandag)

Gedurende Sprezzatura geldt een toeslag van
€ 5,00 op de normale entreeprijs.
 

+

Menu

Over veenlijken en andere veenvondsten

Wie Drents Museum zegt, denkt aan veenlijken. Het bekendste veenlijk is het meisje van Yde. De meeste mensen die in het veen zijn gevonden, kwamen door geweld om het leven. Dat is vaak aanleiding voor de wildste speculaties over het hoe en waarom. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met het leven in Drenthe rond het jaar nul. Je leert over de harde strijd om het bestaan, over de wooncultuur van de vroegere bewoners van Drenthe en over geloofsrituelen en mensenoffers.

Voor wie: volwassenen
Wanneer: op aanvraag *
Duur: 75 minuten
Prijs: vanaf 10 personen, € 5,00 per persoon (exclusief museumentree)

* Let op! Het Drents Museum gaat uitbreiden en daarvoor sluiten wij de deuren van de afdeling archeologie. Vanwege deze uitbreiding is de rondleiding Over veenlijken en andere veenvondsten vanaf 16 september 2019 niet meer te boeken.

Reserveren
 

Wil je een rondleiding boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Wij raden je aan een rondleiding minimaal twee weken van tevoren te reserveren, want er is erg veel belangstelling voor onze rondleidingen. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.​