Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Over veenlijken en andere veenvondsten

Wie Drents Museum zegt, denkt aan veenlijken. Het bekendste veenlijk is het meisje van Yde. De meeste mensen die in het veen zijn gevonden, kwamen door geweld om het leven. Dat is vaak aanleiding voor de wildste speculaties over het hoe en waarom. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met het leven in Drenthe rond het jaar nul. Je leert over de harde strijd om het bestaan, over de wooncultuur van de vroegere bewoners van Drenthe en over geloofsrituelen en mensenoffers.

Voor wie: volwassenen
Wanneer: op aanvraag
Duur: 75 minuten
Prijs: vanaf 10 personen, € 5,00 per persoon (exclusief museumentree)