Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Femmy Otten - Wistful eye

Vanaf zaterdag 16 december 2017 staat het werk van Femmy Otten centraal in de tentoonstelling Wistful Eye in KINK. In de presentatie zijn onder meer beelden en werk op papier te zien. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Otten drie grote beelden van klei, een wandschildering en een aantal tekeningen en aquarellen vervaardigd. Tot en met 11 februari 2018 kunnen bezoekers gratis haar werk in KINK bekijken.

Een brug slaan tussen heden en verleden
Femmy Otten maakt beelden en reliëfs uit hout, gips of klei en combineert deze technieken met fragiele tekeningen, aquarellen en performances in ruimtelijke installaties. Oude werken van Otten, of fragmenten daarvan, duiken op in nieuwe installaties met een ander uitgangspunt en een ander ‘verhaal’. Aan de basis van haar werk staan voorbeelden uit de kunstgeschiedenis van Westerse en niet-Westerse culturen. Hoewel Otten technieken uit lang vervlogen tijden gebruikt, zoals fresco en houtsnijden, ziet haar werk er eigentijds uit. Zo slaat ze een brug tussen het verleden en het heden.

Wistful Eye
Otten zoekt altijd naar het ultieme kunstwerk. De titel Wistful Eye verwijst naar de manier waarop ze naar de dingen kijkt. Ze zoekt onophoudelijk naar betekenis, aangewakkerd door het verlangen om iets te vinden. Tegelijkertijd is er het sterke vermoeden, of de angst, dat het ultieme kunstwerk nooit bereikt zal worden. Vanuit dit dubbelzinnige gevoel kiest Femmy Otten de werken die haar raken, op zoek naar dat ultieme beeld.


Untitled 2017, Foto: G.-J.van Rooij

Femmy Otten
Femmy Otten (1981) is geboren in Amsterdam. Ze woont en werkt in Den Haag. Na de vooropleiding van de Rietveld Academie, ging ze naar de Koninklijke Academie voor kunsten in Rotterdam. Op het HISK in Gent ontwikkelde ze de oude techniek van het houtsnijden verder. Na de Rijksacademie in Amsterdam maakte ze verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, zoals in Amsterdam, Istanbul, Hamburg, Gent en Brussel. Otten won in 2013 de Volkskrant Beeldende Kunstprijs en maakte in 2014 een statieportret van Koning Willem Alexander.

KINK
In de tentoonstellingsruimte in DNK (voorheen CBK) in Assen programmeert het Drents Museum in 2017 samen met partners zes tentoonstellingen. De focus bij deze tentoonstellingen van Kunst in De Nieuwe Kolk (KINK) ligt op de hedendaagse kunst, in het bijzonder hedendaags design en kunstinstallaties. Voor de programmering nodigt het Drents Museum de culturele organisaties KunstSalon Assen, Academie Minerva en Kunst en Muziek aan de Vaart uit om een tentoonstelling te maken en activiteiten te ontwikkelen. KINK is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.