Openingstijden

gesloten t/m 15 maart 2021

+

Plan je bezoek

Museumshop & Helmantel-webshop

Een bezoek aan het Drents Museum is niet compleet zonder een kijkje in onze prachtige Museumshop. Je vindt hier originele cadeaus, exclusieve design artikelen, leuke souvenirs, prachtige ansichtkaarten en bijzondere boeken. Ons assortiment vernieuwt zich voortdurend en onze medewerkers staan klaar om te informeren en te assisteren. De Museumshop is te vinden bij de ingang van het museum en is toegankelijk tijdens openingsuren van het museum. 

Om jouw en onze veiligheid te garanderen, zijn er speciale huisregels opgesteld tegen verspreiding van het coronavirus. Huisregels van de Museumshop en de rest van het museum.

 

Voor elk wat wils

Wij hebben een groot aanbod betaalbare kunst- en cultuurboeken, waarbij de speerpunten van het Drents
Museum richtinggevend zijn. Veel aandacht dus voor archeologie, hedendaags realisme, kunst uit de periode 1885-1935 en niet te vergeten de Drentse cultuur, natuur en historie.  Maar ook kinderen hebben bij ons een eigen ‘eiland’, met daarop prachtige kinderboeken, educatieve spellen, puzzels en nog veel meer leuks. Heb je vragen over ons assortiment, mail dan naar shop@drentsmuseum.nl.

Cadeaukaart

In de Museumshop is nu ook de cadeaukaart te koop. De cadeaukaart is verkrijgbaar met de bedragen
€ 10, € 15, € 20  en € 25. Voorwaarden van de cadeaukaart. 

Helmantel webshop

Wil je thuis ook een prachtige Helmantel aan de muur? Via onze webshop, zijn schitterende Giclées te bestellen. Deze hoogwaardige reproducties zijn verkrijgbaar van een aantal schilderijen van Helmantel. Daarnaast vind je hier boeken, kunstkaarten en kerstballen met werk van Helmantel erop!  

Naar de Drents Museum Helmantel webshop

Helmantel Giclées
Foto: Art Revisited

Eigen publicaties

Natuurlijk vind je in de Museumshop ook tentoonstellingspublicaties Matthias Weischer - Bühne en Barbizon van het Noorden. De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950, de catalogus David Schnell - Saison én een groot aantal eerdere publicaties van het Drents Museum. 

Bekijk alle publicaties van het Drents Museum.

Voor de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder hebben we zelf geen publicatie uitgebracht. In de Drents Museum Helmantel webshop vind je wel het kunstboek Een leven lang schilderen en verzamelen van o.a. Justin Kroesen, Bob van den Boogert en Eric Bos over het werk van Helmantel. 

Bestel Een leven lang schilderen en verzamelen.

Mini-Mannes

In de Museumshop van het Drents Museum vind je een miniatuur van Mannes. Mannes is verkijgbaar in twee formaten: 14 centimeter (€ 17,95) en 20 centimeter (€ 24,95).