Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

15 maart kinderen en begeleider gratis naar het Drents Museum

Op vrijdag 15 maart staken de meesters & juffen in het primair onderwijs.​ Op die dag is het Drents Museum de gehele dag gratis te bezoeken voor kinderen en hun begeleiders. Een fantastische kans om samen een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Nubië, de familiebelevenis Codename: Energy en Het Grootste Poppenhuis van Nederland.

Let op: de toegang geldt alleen voor basisschoolkinderen en hun begeleider. Elk kind mag gratis één volwassene mee naar het museum nemen. Uiteraard mag een kind ook met meerdere volwassenen komen, maar dan betalen de overige volwassenen de reguliere entreeprijs van € 15,00

Familieroute Nubië
Bij de tentoonstelling Nubië is een speciale familieroute ontwikkeld. Leuk voor jong en oud. Je vindt de route bij de entree van de tentoonstelling. Een route vol verrassende en vermakelijke kijk,- doe-, denk- en speelopdrachten. Als je deze route volgt, ontdek je allerlei dingen die voor andere bezoekers verborgen blijven! 

Codename: Energy
Genieke Sterk (Ilse Warringa) en Storm Roosting (Sergio IJssel) werken in het gaafste lab van de wereld, het E-Lab. In dit lab doen ze onderzoek naar energie. Want we gebruiken met zijn allen heel veel energie: om te douchen, bellen, gamen en nog veel meer. Genieke en Storm zijn dichtbij een wetenschappelijke doorbraak die de wereld gaat veranderen. Maar daar hebben ze jullie hulp bij nodig! Maak samen met Genieke en Storm een spannende tocht door de wereld van de energie. Het is jullie opdracht om de code te kraken. Wie durft het avontuur aan?

Het Grootste Poppenhuis van Nederland
De eigenaresse van het Poppenhuis laat je kennismaken met haar 'poppen': de voorname familie Van Lier en hun personeel. Je kiest zelf tijdens een verrassende multimediatour welke bewoner je rondleidt. Wordt het meester Johannes Van Lier, dochter Barbara, kokkin Tallegien of een van de andere bewoners?

Aarzel niet te lang, want er moet nog zoveel gebeuren. De kamers moeten worden gestoft, het zilverwerk gepoetst en er moet een smakelijk feestmaal bereid worden. Stadhouder Willem V komt namelijk op bezoek! De keuze is aan jou.