Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Beleefpost tijdens Drentse Fiets4Daags

Op dinsdag 19 juli start de Drentse Fiets4Daagse. Op deze dag brengen de deelnemers van de route van 40 en 60 kilometer een bezoek aan het Drents Archief en Drents Museum. Speciaal voor deze deelnemers is er van alles te beleven in het oudste stukje van Assen! Ga samen op de foto, bekijk de oudste film van Assen in het Drents Archief, bezoek het Grootste Poppenhuis van Nederland, kom hunebed gooien en krijg het derde bolletje ijs gratis bij ijssalon Toscana.

Grootste Poppenhuis van Nederland komt tot leven
Het Grootste Poppenhuis van Nederland van het Drents Museum brengt je naar het Drenthe van de 18de eeuw. Een tijd waarin pruiken in de mode waren en er nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. Een bezoek aan dit huis is een belevenis voor jong en oud, die alle zintuigen prikkelt. Op dinsdag 19 juli is een bezoek extra leuk, want op die dag komt het Poppenhuis tot leven! Iedereen is thuis: ontvanger-generaal Johannes van Lier en zijn dochter Barbara. Of wie weet loop je een van de bedienden tegen het lijf die je graag meer vertellen over de handel en wandel van de Van Liers. Ga in gesprek met de Van Liers en ontdek dat de wereld er 250 jaar geleden echt heel anders uitzag dan nu. 

Het Drents Museum, het Drents Archief en Het Drentse Landschap en Toscane ijssalon organiseren samen de activiteiten op deze beleefpost.