Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Nieuws

Certificaat 'Dementievriendelijk'

Donderag 27 oktober heeft de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland het Drents Museum uitgeroepen tot 'Dementievriendelijk'! Het Drents Museum dankt deze titel aan het programma Onvergetelijk Drents Museum, waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers een interactieve rondleiding krijgen en met elkaar in gesprek gaan over wat ze zien in het museum. De rondleiding werd eind 2015 opgezet vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen. Het museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Het certificaat dat aan deze titel verbonden is werd uitgereikt door Frans van Dorst, voorzitter van afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland, aan Ellen ter Hofstede van het Drents Museum en Els van der Veen van Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe is een samenwerkingsverband van de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland, de zorgaanbieders en de Drentse gemeenten. Het netwerk zet zich in voor een dementievriendelijke samenleving en geeft voorlichting aan allerlei instanties in Drenthe. Na de overhandiging vertelde Ellen ter Hofstede, hoofd Publiek, over gastvrijheid en toegankelijkheid van het Drents Museum. Genodigen konden daarna zelf deelnemen aan de rondleiding Onvergetelijk

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.