Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Dr. Nassau College volgt online les Stillevens vind je overal

Hoe kun je zelf een stilleven maken en hoe haal je uit alledaagse spullen inspiratie? Deze vragen staan centraal in de online workshop Stillevens vind je overal van het Drents Museum. Afgelopen woensdag volgden de examenleerlingen van het Dr. Nassau College deze interactieve workshop. De leerlingen werden online live begeleid door museumdocent Kirsten Kampinga. RTV Drenthe was bij de les aanwezig en maakte een reportage. 

Tekst gaat verder onder de video

De Groningse kunstenaar Henk Helmantel staat bekend om zijn levensechte stillevens. Helmantel besteedt uren aan het maken van de juiste setting. Hij gebruikt hiervoor: flessen, dozen, lappen stof, maar ook blokken kaas en stukken fruit. Maar wanneer is een kunstwerk een stilleven en wat heb je nodig voor het maken van een stilleven? Via een interactieve app geven de leerlingen antwoord op deze vragen. Nadat de leerlingen de nodige kennis hebben opgedaan, gingen ze zelf aan de slag. Aan de hand van een instructiefilmpje probeerden de leerlingen zelf een stilleven te maken met zelf meegebrachte producten. Leerling Fleur schildert zelf ook een weet daardoor hoe knap het is wat Helmantel doet: 'Het is heel moeilijk om iets echt te laten lijken. Dus dat was echt heel mooi.'

Online lessen
Afgelopen najaar is het Drents Museum begonnen met de serie online lessen. Het museum vindt het belangrijk dat kinderen ook in deze bijzondere tijd in aanraking komen met kunst en cultuur. Aangezien de scholen nu niet naar het museum kunnen komen, brengt het museum de cultuur naar de scholen toe. De lessen zijn geschikt voor het primair en het voortgezet onderwijs. Alle lessen kunnen zowel klassikaal als individueel vanuit huis worden gevolgd. Zelf ook een interactieve online les van het Drents Museum volgen? Kijk op de webpagina online lessen voor meer informatie.